Συνταγή για Νηστίσιμα Μπιφτέκια λαχανικών για κατάψυξη.Vegan Μπιφτέκια λαχανικών για κατάψυξη ιδανικά για την Σαρακοστή και τη νηστεία.
- πατατες 2
- κολοκυθάκια 2
- κολοκύθα 1 φέτα
- μελιτζάνα 1
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 κόκκινη
- μπροκολο Λίγο
- κουνουπιδι Λίγο
- άνηθος Κατά βούληση
- μαιντανος Κατά βούληση
- κρεμμυδι Μερικά φρέσκα
- κρεμμυδι 1 ξερό
- ελαιολαδο Λίγο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δυοσμος Λίγος
- φρυγανιά Όσο πάρει τριμμένη
- σοδα Στη μύτη του κουταλιού μαγειρική
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από μισό πορτοκάλι
Υλικά
Διανύουμε περίοδο νηστείας γι’ αυτό και πεντανόστιμες νηστίσιμες συνταγές έχουν αποτελέσει καθημερινότητα. Άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή σας περιμένει. Αυτά τα μπιφτέκια λαχανικών για κατάψυξη είναι απόλυτα νηστίσιμα και vegan.
Υπέροχα και πεντανόστιμα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών που μπορούμε να τα φτιάξουμε σήμερα, να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να τα φάμε αργότερα. Αυτά τα μπιφτέκια λαχανικών είναι τόσο εύκολα, νόστιμα, υγιεινά και με λίγες θερμίδες που τα παιδιά θα τα λατρέψουν κι εμείς θα τα φτιάχνουμε όλο τον χρόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπιφτέκια λαχανικών:
Έτοιμα τα μπιφτέκια μου λαχανικών!!! Φτιάχνω τα βάζω στον καταψύκτη, όταν θέλω ψήνω να αλείφω με λαδάκι και τα ψήνω στο ταψί στο φούρνο η στην ψηστιέρα , μια ώρα περίπου. Τα γυρίζω αφού ροδίσουν καλά με σπάτουλα και προσοχή.
Εκτέλεση για τα μπιφτέκια λαχανικών για κατάψυξη
Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, την κολοκύθα, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλτι. Επίσης στο μούλτι βάζουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βάζουμε το μείγμα στο σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω και αφήνουμε να στραγγίξει στο ψυγείο για 10-15 ώρες. Στην συνέχεια ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα για να φύγουν όσα υγρά έχουν απομείνει.
Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όση τριμμένη φρυγανιά χρειαστεί για να δέσει η ζύμη μας. Προσθέτουμε επίσης την μαγειρική σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στο ταψί, στην πιο χαμηλή σχάρα για να ροδίσουν από κάτω.
Δείτε ακόμα Μπιφτέκια λαχανικών από το Live Kitchen – Νηστίσιμα
Έπειτα τα γυρίζουμε για να ροδίσουν και από την πάνω μεριά. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Όσο τα ψήνουμε τα αλείφουμε με ένα μείγμα που φτιάξαμε από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ρίγανη.
Tips για τα μπιφτέκια λαχανικών για κατάψυξη
Όλα τα υλικά είναι ωμά για να τα πλάσουμε. Τα υλικά αναλογούν σε 10 μπιφτέκια λαχανικών. Αν οι πιπεριές είναι μικρές βάζουμε 3.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Giota Kotsafti
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή