Είναι αφράτα, τόσο μυρωδικά όσο πρέπει, και φυσικά το αγαπημένο φαγητό πολλών! Τα μπιφτέκια είναι από τα κλασικά φαγητά στα οικογενειακά τραπέζια, που κάθε φορά ευχαριστιέσαι όλο και περισσότερο να τρως! Πάμε να δούμε μία συνταγή λίγο διαφορετική, με σίγουρη επιτυχία!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τον κιμά σε λεκανάκι ή το μπολ του μίξερ
Βάζετε την ψίχα του ψωμιού να μουσκέψει στο γάλα και μετά ελαφρά
στημένη μέσα στον κιμά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε πολύ
καλά με το χέρι ή με τα ζυμωτήρια του μίξερ και το αφήνουμε στο
ψυγείο για μια ώρα.
Ζυμώνουμε ξανά το μείγμα και πλάθουμε με λαδωμένα χέρια τα
μπιφτέκια (εγώ τα κάνω περίπου 10 εκατοστά διάμετρο. Θέλει
προσοχή στην τοποθέτηση στο ταψί. Το μείγμα είναι πολύ μαλακό
αλλά δεν διαλύεται στο ψήσιμο).
Τοποθετούμε στο ταψί τις πατάτες γύρω, βουτηγμένες μια-μια σε
λάδι για να μην ξεραθούν στο ψήσιμο.
Έτσι το ταψί έχει αρκετό λάδι και θέλει μόνο 1 – 1 +1/2 φλιτζάνι νερό.
Αν θέλουμε αλατοριγανοπιπερώνουμε και τις πατάτες.
Αυτές οι ποσότητες δίνουν περίπου 6 μπιφτέκια.
Τα έβαλα σε 3 πυρεξάκια 20×30 και έτοιμα για τον φούρνο…
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50′ περίπου. Στο τελευταίο
δεκάλεπτο γυρίζουμε με σπάτουλα τα μπιφτέκια και ανακατεύουμε
τις πατάτες.
Αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε νερό (ζεστό).
Τον φούρνο μου τον έχω στους 175 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω &
κάτω με αέρα και ψήνονται ομοιόμορφα έστω και σε δύο πατώματα, όπως τώρα. Τα δύο ταψάκια μπήκαν στην επάνω σχάρα και το ένα στην κάτω.
Για φούρνο με αντιστάσεις μόνο, αυξήστε την θερμοκρασία 20 οC.
Για έξτρα ροδοκοκκίνισμα, πριν το σερβίρισμα λίγο grill.
Σερβιρισμένο με την συνοδεία μουστάρδας Dijon (καυτερή)
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους