Συνταγή για Πεντανόστιμα Μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών ψημένα στον φούρνο με σάλτσα μανιταριών. Μπιφτέκια αλά κρεμ ή πιο σωστά μπιφτέκια ψημένα στον φούρνο με λευκή σάλτσα μανιταριών από κρέμα γάλακτος. Είναι αφράτα και πεντανόστιμα και φυσικά αποτελούνται αποκλειστικά από μοσχαρίσιο κιμά.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
- αυγα 1 μεσαίο
- ντοματα 2 μεσαίες τριμμένες
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας λευκό
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 μεσαίο
- φρυγανιά 150 γραμμάρια τριμμένη
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μαιντανος Μισό ματσάκι περίπου
- δυοσμος Μισό ματσάκι περίπου φρέσκος
- αλατι Κατά βούληση χοντρό
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- κρεμμυδι 1 μεσαίο
- σκορδο 2 σκελίδες
- ελαιολαδο ½ κουταλιά της σούπας
- μανιταρια 250 γραμμάρια λευκά
- θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
- κρεμα γαλακτος 350 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση χοντρό
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την σάλτσα
- πατατες 2-3 ψημένες
- ανάμεικτα λαχανικά 3-4 ψημένα
Για το σερβίρισμα
Αυτά τα πεντανόστιμα μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών είναι υπέροχο φαγητό για κάθε στιγμή της εβδομάδας. Μάλιστα μπορείτε να τα φτιάξετε σε μία επίσημη περίσταση αφού είναι ένα πιάτο που πολύ συχνά επιλέγουν ακόμη και στα πιο ακριβά εστιατόρια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών:
Εκτέλεση για τα μπιφτέκια
Αρχικά βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον μοσχαρίσιο κιμά, το αυγό, τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ ντομάτας, την μουστάρδα, το λευκό ξύδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα βάζουμε και αυτά στο μείγμα με τον κιμά.
Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, την μαγειρική σόδα, αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βουτάμε τα χέρια μας στο ελαιόλαδο. Τα αλείφουμε και ξεκινάμε να πλάθουμε 1-2 μπιφτέκια.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινά μπιφτέκια με ψητή φέτα, πιπεριά και ντομάτα
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα του κιμά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρια για 45 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Αρχικά σε ένα τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε όλα μέσα μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Έπειτα κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι μαζί με το θυμάρι. Σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για 17-20 λεπτά.
Έπειτα απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο πάνω από τα μπιφτέκια με ψητές πατάτες και λαχανικά.
Tips για τα μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών
Η μαγειρική σόδα είναι προαιρετική. Αντί για φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε μουλιασμένο ψωμί. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά με χοιρινό άμα επιθυμούμε.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Alex Foukas
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα