Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια μπακαλιάρου, με τον μπακαλιάρο που μας περίσσεψε από την 25η Μαρτίου αλλά και για να δοκιμάσουν τα παιδιά ψάρι πιο εύκολα,
από τη φίλη μας Elena Psillia.
- μπακαλιάρος 500 γραμμάρια φιλέτο
- πατατες 500 γραμμάρια
- μαιντανος 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- αυγα 1
- λεμονι Ξύσμα από 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- ηλιέλαιο Περίπου 350 ml
Για το τηγάνισμα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 250 γραμμάρια
Για το αλεύρωμα
Κρητική συνταγή: Μπακαλιάρος με γιαχνερά
Είτε θέλετε να δοκιμάσετε μία ξεχωριστή συνταγή με μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου, είτε θέλετε να εκμεταλλευτείτε κάπως τον μπακαλιάρο που περίσσεψε από την 25η Μαρτίου, είτε έχετε δύσκολο παιδί στο φαγητό και θέλετε να το δελεάσετε να δοκιμάσει το ψάρι, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπιφτέκια μπακαλιάρου:
Εκτέλεση για τα μπιφτέκια μπακαλιάρου
Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις σουρώνουμε και τις επιστρέφουμε στο σκεύος. Τις λιώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Στη συνέχεια βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ταψί με λαδόκολλα.
Το λαδώνουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, ίσα ίσα να ψηθεί. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει λίγο το κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια, σαν φλοίδες.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τον μπακαλιάρο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το χτυπημένο αυγό. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά, χωρίς όμως να λιώσουμε τελείως το ψάρι.
Μπακαλιάρος με πατάτες στη λαδόκολλα
Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο δίσκο ή ταψάκι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις από πάνω και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, για να σφίξουν και να κρατήσουν το σχήμα τους στο τηγάνισμα.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια.
Tips για τα μπιφτέκια μπακαλιάρου
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκο και κατεψυγμένο μπακαλιάρο. Μπορείτε πριν τα τηγανίσετε, αφού έχουν μείνει 1 ώρα στο ψυγείο να τα χωρίσετε σε μερίδες, να τα βάλετε σε σακούλα τροφίμων και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15