Close

Μπιφτέκια με τον μπακαλιάρο που περίσσεψε

μπιφτέκια-μπακαλιάρου-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια μπακαλιάρου, με τον μπακαλιάρο που μας περίσσεψε  από την 25η Μαρτίου αλλά και για να δοκιμάσουν τα παιδιά ψάρι πιο εύκολα,

από τη φίλη μας Elena Psillia.

 

Κρητική συνταγή: Μπακαλιάρος με γιαχνερά

 

Είτε θέλετε να δοκιμάσετε μία ξεχωριστή συνταγή με μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου, είτε θέλετε να εκμεταλλευτείτε κάπως τον μπακαλιάρο που περίσσεψε από την 25η Μαρτίου, είτε έχετε δύσκολο παιδί στο φαγητό και θέλετε να το δελεάσετε να δοκιμάσει το ψάρι, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπιφτέκια μπακαλιάρου:

μπιφτέκια-μπακαλιάρου-συνταγή-

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια μπακαλιάρου

Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις σουρώνουμε και τις επιστρέφουμε στο σκεύος. Τις λιώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Στη συνέχεια βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ταψί με λαδόκολλα.

Το λαδώνουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, ίσα ίσα να ψηθεί. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει λίγο το κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια, σαν φλοίδες.

Προσθέτουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τον μπακαλιάρο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το χτυπημένο αυγό. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά, χωρίς όμως να λιώσουμε τελείως το ψάρι.

 

Μπακαλιάρος με πατάτες στη λαδόκολλα

 

Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο δίσκο ή ταψάκι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις από πάνω και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, για να σφίξουν και να κρατήσουν το σχήμα τους στο τηγάνισμα.

μπιφτέκια-μπακαλιάρου-συνταγή-

Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια.

Tips για τα μπιφτέκια μπακαλιάρου

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκο και κατεψυγμένο μπακαλιάρο. Μπορείτε πριν τα τηγανίσετε, αφού έχουν μείνει 1 ώρα στο ψυγείο να τα χωρίσετε σε μερίδες, να τα βάλετε σε σακούλα τροφίμων και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες.

μπιφτέκια-μπακαλιάρου-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr