Μη σας τρομάζει ο τίτλος είναι το πιο εύκολο πράγμα να τα φτιάξετε! Σερβίρετέ τα στο επίσημο τραπέζι και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους! Είναι πολύ νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια με μοναδική γεύση και εμφάνιση
- κιμάς μοσχαρίσιος 700 γραμ
- μπαγιατικο ψωμι 6 φέτες μουσκεμένο σε γάλα
- κρεμμυδι 1 μεγάλο χοντροκομμένο
- σκορδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
- αυγα 1
- κρασι 1 σφηνάκι (ή ούζο)
- θυμάρι 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- μαιντανος μια χούφτα ψιλοκομμένος
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
- αλατι
- πιπέρι
- φρυγανιά 1 κούπα τριμμένη
- πουρές 1 φακελάκι έτοιμο maggi
Υλικά
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ψωμί με ένα ποτήρι γάλα και το στύβουμε.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος χάμπουργκερ
Με ένα σφηνάκι πατάμε το κέντρο να κάνει μια λακούβα
Ψήνουμε στους 180 με αέρα μέχρι να κοντεύουν να είναι έτοιμα.
Βάζουμε τον πουρέ σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τις λακουβίτσες που είχαμε κάνει στα μπιφτέκια
Τα βάζουμε για ακόμα 5 λεπτά στον φούρνο και είναι έτοιμα.
Μπορεί να συνοδευτεί με μανιτάρια αλα κρεμ και τον υπόλοιπο πουρέ!
Για τα μανιταρια αλα κρεμ δείτε εδώ τη συνταγη
Από την αγαπημένη μου Γιαγιά Μαίρη εν Δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια