Close

Μπιφτέκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας

Μπιφτέκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας_

Ζουμερά μπιφτέκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας

Τώρα που το Καλοκαίρι ήρθε το μπάρμπεκιου με όλη την οικογένεια γίνεται θεσμός στην Ελλάδα. Αν σου αρέσουν οι ψητές λιχουδιές όπως είναι το μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο τότε και αυτά τα μπιφτέκια θα τα λατρέψετε.

Γι’ το επόμενο μπάρμπεκιου της οικογενείας λοιπόν ετοιμάζουμε μοσχαρίσια μπιφτέκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας και τα συνοδεύουμε με τις αγαπημένες μας τηγανιτές πατάτες. Τα πιο ζουμερά και νόστιμα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει.

Δείτε ακόμα Μοσχαρίσια μπιφτεκια με σάλτσα μανιταριων!

Μπορείτε να τα απολαύσετε σαν μερίδα με τηγανιτές πατάτες. Εμείς όταν τα δοκιμάσαμε τα κάναμε σε μπέργκερ. Βάλαμε το μοσχαρίσιο μπιφτέκι ανάμεσα σε δύο ψωμάκια για μπέργκερ και την σάλτσα μουστάρδας την χρησιμοποιήσαμε σαν σώς. Κόλαση. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια

Στην αρχή λιώνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την πιπεριά και την ντομάτα. Έπειτα σε ένα μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και τα λιωμένα λαχανικά. Προσθέτουμε επίσης την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Πλάθουμε τον κιμά μας μέχρι να γίνει ομογενής και στην συνέχεια τον σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, έτσι ώστε να ξεκουραστεί και να απελευθερωθούν οι γεύσεις και οι μυρωδιές. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στην σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Εκτέλεση για την σάλτσα μουστάρδας

Σε ένα σκεύος βάζουμε την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και  το μέλι. Χτυπάμε τα υλικά μας καλά στο μπλέντερ ή στην συσκευή που φτιάχνουμε τον φραπέ. Αφού ψηθούν τα μπιφτέκια μας τα περιχύνουμε με την σάλτσα και απολαμβάνουμε με πατάτες τηγανιτές.

Tips για τα Μπιφτέκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας

Την φρυγανιά μπορείτε να την λιώσετε μόνοι σας στο μπλέντερ ή να την πάρετε έτοιμη τριμμένη από το super marker.

Μπιφτέκια _σχάρας_ με _σάλτσα_ μουστάρδας_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr