Έχοντας δοκιμάσει διάφορες παραλλαγές στο θέμα ” Μπιφτέκι”, φίλη από την Κύπρο μου είπε οτι βάζουν στα κεφτεδάκια τριμμένη πατάτα.. Είπα να το δοκιμάσω κι εγώ λοιπόν στα μπιφτεκάκια μου κι αποζημιώθηκα… Αφράτα, ζουμερά και νόστιμα… Τη μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας γιατί αξίζει …
Υλικά (3 μερίδες)
- 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 πατάτα τριμμένη στο ψιλό και στραγγισμένη καλά
- 2 φετουλες ψωμί τοστ μουλιασμένες σε νερό ή γάλα
- Ελαιόλαδο
- Θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα, κουρκουμα κατά βούληση
- Λίγο δυόσμο (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Δείτε ακόμη: Μπιφτέκια με πιπεριά και φέτα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα, να αρωματιστεί ο κιμάς.
Η ζύμη πρέπει να ειναι μαλακή. Πλαθουμε στο μέγεθος που θέλουμε και ψηνουμε σε σχάρα ή στο γκριλ για 20′
Εγώ τα έψησα σε γκριλιέρα και τα συνόδευσα με ντοματούλα, πιτούλες και χειροποίητο τζατζικάκι…
Δείτε ακόμη; Μπιφτέκια με διαφορετικές πατάτες πεντανόστιμες
Καλή όρεξη!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές