Μετά τα φοβερά Χριστουγεννιάτικα gingerbreads και το απίστευτο κέικ με την κρυμμένη καρδιά στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η Αναστασία Πέγιου ξαναχτυπά και δεν δείχνει έλεος με νέο πειρασμό που μπορείτε να φτιάξετε σήμερα με τα αυγά σας συνοδεία!😊😍#CrazyMOMS
- βουτυρο 200 γρ. αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- βιτάμ 30 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 225 γρ.
- αυγα 1
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουτ. γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 375 γρ.
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαροπαστα για την επικάλυψη
- τρούφα χρωματιστή
Υλικά
Μπισκότα -αυγά με ζαχαρόπαστα
Εκτέλεση
(για 40 περίπου μπισκότα)
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα πάντα σε χαμηλή ταχύτητα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρις ότου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Κόβουμε δυο κομμάτια λαδόκολλα. τοποθετούμε το μείγμα πάνω στη μια και με τη βοήθεια του πλαστή ανοίγουμε ένα φαρδύ φύλλο.
Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι της λαδόκολλας από πάνω και τυλίγουμε σε ρολό.
Τέλος τυλίγουμε το ρολό που δημιουργήσαμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-1.5 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών περίπου και με ένα κουπ σε σχήμα αυγού κόβουμε τα μπισκότα μας.
Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά.
Για το στόλισμα: Βράζουμε μισό ποτήρι νερό με μια κουτάλια της σούπας ζάχαρη. Μόλις,κρυώσει το σιρόπι μας ειπναι έτοιμο για να μας βοηθήσει να κολλήσουμε τη ζαχαρόπαστα και την τρούφα στα μπισκότα! (Για να ανοίξουμε σε φύλλο τη ζαχαρόπαστα, θα χρειαστούμε ζάχαρη άχνη για να μην κολλάει στην επιφάνεια εργασίας μας.)Με ένα πινελάκι αλοίφουμε αρκετό σιρόπι πάνω στο μπισκότο και κολλάμε τη ζαχαρόπαστα.
Τέλος,αλοίφουμε πάλι το σημείο που θέλουμε να βάλουμε τρούφα και βουτάμε το μπισκότο στην τρούφα!
Tip: τα μπισκότα για να στολιστούν θα πρέπει να εχουν κρυώσει καλά, οπότε καλό θα ήταν να τα έχετε ψήσει απ την προηγούμενη μερα!
Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα σε όλους!
Την Αναστασία Πέγιου μπορείτε να την βρείτε στην ολοκαίνουργια στήλη της στο
https:www.goniagastronomias.gr ή στο instagram
https://instagram.com/anastasiapegiou
την crazymom θα τη βρείτε στη σελίδα της στο facebook πατώντας εδω
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο