Μπισκότα κανέλας χωρίς ζύμωμα και πλάσιμο, με πορτοκάλι και σόδα. Αυτά τα μπισκοτάκια γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα, ενώ είναι πανεύκολα στην εκτέλεση! Με λίγα υλικά φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα μπισκότα για το πρωινό μας καφεδάκι, για τα παιδιά, για την εκδρομή και την παραλία, ακόμη και για τις μέρες νηστείας!
- πορτοκαλι 250 γρ. χυμό φρέσκου
- ζαχαρη 250 γρ.
- σπορέλαιο 250 γρ.
- σοδα 1 κ.γ
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ.
- κανελά 1 κ.σ
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γρ.
Υλικά
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά,εκτός από το αλεύρι (που το έχω κοσκινίσει με το μπέικιν) με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω ελαφρά μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακιά και αφράτη που δεν κολλάει.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα αλευράκι από το κιλό.
Δημιουργώ με την ζύμη ένα μπαστούνι και κόβω φέτες πάχους 1 δάχτυλο.Τα στρογγυλεύω λίγο με τα δάχτυλα και τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα πασπαλίζω με ζάχαρη λευκή ή καστανή που έχω ανακατέψει με λίγο κανελίτσα.
Ψήνω στους 170 για 20 λεπτάκια.
Αν τα κάνω πιο μικρά θα τα ψήσω λιγότερο.
Όταν βγαίνουν από τον φούρνο είναι λίγο μαλακά και όσο κρυώνουν σκληραίνουν λίγο ακόμα.
Βγαίνουν πολύ αφράτα και διατηρούνται πολύ καιρό.
Την συνταγή την είδαμε στην σελίδα στο facebook Οι Λιχουδιές της Σόφης
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη