Close
Μπισκότα κανέλας διαίτης

Η ελαφριά συνταγή για μπισκότα με κανέλα διαιτητικά, αλλά εξίσου αφράτα και νόστιμα!

Διαβάστε τη συνταγή Μπισκότα κανέλας διαίτης:
Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 10-15 λεπτά

Υλικά:

3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γλ. baking powder
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/4 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. εσάνς βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1 1/2 κ.σ. γάλα
1/4 φλ. μαργαρίνη
1 μέρος ζάχαρη + 1 μέρος κανέλα για επικάλυψη
Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC.

2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά πολύ καλά. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ανακατεύουμε με το γάλα και τη βανίλια.

3. Ρίχνουμε το μείγμα μαργαρίνης στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

4. Πλάθουμε μπισκότα και τα κυλάμε στο μείγμα από ζάχαρη-κανέλα.

5. Τα απλώνουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε τα μπισκότα 10′.

Tip για τη συνταγή Μπισκότα κανέλας διαίτης:

Αν θέλουμε μαλακά τα μπισκότα μας, αφού τα καλύψουμε με ζάχαρη – κανέλα, τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και μετά τα ψήνουμε! Θα μοιάζουν άψητα αλλά μόλις κρυώσουν σκληραίνουν λίγο. Διατηρούνται για 4 μέρες καλά κλεισμένα σε ένα κουτί.

πηγη και φωτο συνταγης