Μπισκότα λεμονιού χωρίς μίξερ. Μπισκότα λεμονιού από τον Παναγιώτη Παπαδάκη, χωρίς μίξερ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 270 γραμμάρια
- βουτυρο 140 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- αυγα 1 μέτριο
- βανίλια 1
- λεμονι Ξύσμα από 1
- λεμονι Χυμό από 1/2
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Λίγο
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Λίγη
Για το πασπάλισμα
Έχουμε μία αδυναμία στο λεμόνι ειδικά όταν το βάζουμε στα γλυκά μας. Έτσι σήμερα ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα μας δείξει πως μπορούμε πανεύκολα να φτιάξουμε τραγανά και πεντανόστιμα μπισκότα λεμονιού χωρίς μιξερ για τον καφέ μας και όχι μόνο.
Είναι μπισκότα που μοσχομυρίζουν λεμόνι και όταν τα φτιάξαμε μας ξύπνησαν όλες οι παιδικές μας αναμνήσεις από τα μπισκότα που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας. Για μοσχομυριστά, τραγανά μπισκότα λεμονιού χωρίς μίξερ είναι αυτά τα μπισκότα πρέπει να δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπισκότα λεμονιού χωρίς μίξερ :
INGREDIENTS
270 g plain flour
140 g butter at room temperature
150 g sugar
1 medium egg
1 vanilla
Zest from1 lemon
Juice from 1/2 lemon
1/2 tsp baking powder
A little salt
————————————–
Powdered sugar
GERMAN
ZUTATEN
270 g einfaches Mehl
140 g Butter bei Zimmertemperatur
150 g Zucker
1 mittelgroßes Ei
1 Vanille
Zeste von 1 Zitrone
Saft aus 1/2 Zitrone
1/2 TL Backpulver
Ein wenig Salz
————————————–
Puderzucker
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου , την ζάχαρη , το μέτριο αυγό , την βανιλίνη , Ξύσμα από 1 λεμόνι , χυμό από 1/2 λεμόνι , το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μπέικεν μέσα στο αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε 2 δόσεις μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1/2 ώρα. Μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 30 γρ και αφού το κάνουμε μπαλίτσα το βουτάμε μέσα σε ζάχαρη άχνη.
Δείτε ακόμα Αφράτα μπισκοτάκια λεμονιού με γλασο άχνης
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-14 λεπτά στους 170 c. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και τα μπισκότα λεμονιού είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!! Τόσο εύκολα και νόστιμα που θα τα φτιάχνετε συνέχεια!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr