Αφράτα μπισκότα με κεράσι στην μέση που στην υφή μοιάζουν με πτι φουρ για να συνοδεύετε το πρωινό σας καφεδάκι η το απογευματινό σας ρόφημα.
- βουτυρο 250 γρ μαλακό
- ζάχαρη άχνη 1 1/2 κούπα
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 2 πορτοκάλια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- κορν φλαουρ 1/2 κούπα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 750 γρ
Υλικά
- κερασια 250 γρ μεγάλα
- ζαχαρη μια κούπα
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά
- χυμός από μισό λεμόνι
Για την γέμιση
Όταν πίνουμε το κεφαδάκι μας, όταν έρχονται καλεσμένοι στο σπίτι ή όταν έχουμε μέσα στην μέρα υπογλυκαιμίες, καλό θα ήταν να υπήρχαν μέσα στο σπίτι σπιτικά μπισκότα. Όπως τα Τραγανά μπισκότα γεμιστά με καραμέλα
Αυτό διότι τα μπισκότα είναι πάντα νόστιμα και σίγουρα πιο υγιεινά από σοκολάτες και κρουασάν από το super market. Επειδή έχουμε μία αδυναμία στα πτι φουρ, σήμερα θα φτιάξουμε μπισκότα που θυμίζουν πτι φουρ τόσο στην υφή όσο και στην γεύση.
Δείτε ακόμα Μπισκότα με μπαχαρικά σοκολατένια
Μιλάμε για τα απίστευτα μπισκότα με κεράσι στο κέντρο. Είναι αφράτα και πεντανόστιμα και δεν έχουν δύσκολη εκτέλεση. Εμείς τα δοκιμάσαμε πριν λίγες μέρες και δεν έμεινε μέχρι σήμερα ούτε ψίχουλο. Οπότε αν ακολουθήσετε κατά γράμμα την συνταγή, θα έχετε σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μπισκότα με κεράσι:
Εκτέλεση για την ζύμη
Στο μίξερ αρχικά χτυπάμε το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τον χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το φρέσκο γάλα και τα αυγά. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Θέλουμε μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει στα χέρια, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε μπαλάκια. Με ένα κουτάλι του γλυκού δημιουργούμε στο κάθε μπαλάκι μία λακκούβα στην μέση, για να μπει η γέμιση με το κεράσι.
Εκτέλεση για την γέμιση
Αρχικά αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Στο τέλος, αναμειγνύουμε στον χυμό λεμονιού το κορν φλάουρ, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η γέμιση.
Αφού δέσει η γέμιση, προσθέτουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμισης μέσα σε κάθε λακκούβα στα μπισκότα μας. Ψήνουμε τα μπισκότα με κεράσι στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.
Tips για τα Μπισκότα με κεράσι
Η δόση βγάζει 2 λαμαρίνες του φούρνου. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε μερικά πλεξουδάκια και τα αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό πριν το ψήσιμο. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ μόλις βγουν από τον φούρνο. Τα μπισκότα δεν τα αλείφουμε με αυγό, μόνο τις πλεξούδες, αν φτιάξουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr