Συνταγή για μπισκότα μελιού για μικρούς και μεγάλους. Είναι μαμαδίστικα, είναι απόλυτα νόστιμα και πολύ εύκολα. Το πιο βασικό όμως είναι, ότι χρειάζονται λίγα και οικονομικά υλικά.
- αυγα 2
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- σπορέλαιο 150 ml
- μελι 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 320-360 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 12 γραμμάρια
- βανίλια 1
- αλατι Λίγο
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκαλί
Υλικά
- αυγα 1 χτυπημένο
Για το άλειμμα
- σουσαμι Μπόλικο
Για το πασπάλισμα
Αν ψάχνατε νόστιμα σνακ για τα παιδιά σας, πιο υγιεινά από τα αγοραστά τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα τραγανά μπισκότα μελιού. Με γεύση και άρωμα μελιού για να ταξιδέψει τις γεύσεις σας.
Είναι μαμαδίστικα, είναι απόλυτα νόστιμα και πολύ εύκολα. Το πιο βασικό όμως είναι, ότι χρειάζονται λίγα και οικονομικά υλικά. Τα παιδιά σίγουρα αν τα δοκιμάσουν δεν θα αφήσουν ούτε ψίχουλα. Βάλτε τις ποδιές σας λοιπόν και πάμε να πλάσουμε μπισκότα μελιού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπισκότα μελιού:
Εκτέλεση για τα μπισκότα μελιού
Ανακατεύουμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το μέλι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που θα κολλάει λίγο στα χέρια.
Δείτε ακόμα 10 συνταγές για μπισκότα χωρίς ζάχαρη
Αφήνουμε την ζύμη για λίγο στην άκρη. Στην συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια των 20 γραμμαρίων το καθένα. Πατάμε το κάθε μπαλάκι λίγο με το χέρι μας και αλείφουμε το κάθε μπισκότο με χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 λεπτά, στις αντιστάσεις.
Tips για τα μπισκότα μελιού
Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με ξηρούς καρπούς. Το σχέδιο στα μπισκότα της φωτογραφίας έγιναν με πιρούνι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr