Λαχταριστά μπισκότα μήλου με cranberries, μέλι και κανέλα! Νηστίσιμα και υγιεινά μπισκότα χωρίς καθόλου ζάχαρη και χωρίς μίξερ. Γίνονται πεντανόστιμα και πολύ θρεπτικά γεμάτα ενέργεια για μικρούς και μεγάλους! Δοκιμάστε την εύκολη συνταγή μας και κάντε τα μπισκότα αυτά το αγαπημένο σας πρωινό ή απογευματινό σνακ!
- μηλα 2 κόκκινα
- ελαιολαδο 3/4 ποτηριού του κρασιού
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2 ποτήρια του κρασιού περίπου
- αλατι 1 πρέζα
- κανελά 1/2 κουτ. γλυκού
- μελι 2 κουτ. γλυκού
- γκρανμπερις 2 χούφτες
Υλικά
Εκτέλεση:
Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με 5 κουτ. σούπας νερό. Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά έως ότου πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και ανακατεύουμε. Αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα cranberries και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 25 λεπτά.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Γαρυφαλιά Γ. Κάκαρη