Σήμερα θα φτιάξουμε πεντανόστιμα και μαλακά μπισκότα μπράουνι με πολύ λίγα υλικά. Μαύρη σοκολάτα, αλεύρι, λίγο βούτυρο και μερικά ακόμη απλά υλικά που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας. Εμείς τα φτιάχνουμε πολύ συχνά διότι είναι πανεύκολα, οικονομικά και πεντανόστιμα.
- σοκολάτα 100 γραμμάρια μαύρη
- βουτυρο 25 γραμμάρια
- αυγα 1
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Λίγο
Υλικά
Είναι ό,τι πρέπει για τις υπογλυκαιμίες μας ενώ πολλές φορές τα συνοδεύουμε με λίγο γάλα ή βάζουμε από πάνω πραλίνα φουντουκιού ή μπουένο (στις μεγάλες υπογλυκαιμίες). Δοκιμάστε τα και δεν θα το μετανιώσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπισκότα μπράουνι:
Εκτέλεση για τα μπισκότα μπράουνι
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την μαύρη σοκολάτα και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζουμε στην άκρη για να κρυώσει. Χτυπάμε πολύ καλά το αυγό μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και αφού αφρατέψει το ενώνουμε με το μείγμα σοκολάτας.
Δείτε ακόμα Μπισκότα μελιού
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε και αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε τα μπισκότα μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 13 λεπτά.
Tips για τα μπισκότα μπράουνι
Αντί για μαύρη σοκολάτα μπορούμε να βάλουμε κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr