Μπισκότα Νέας Υόρκης με σοκολάτα από την αγαπημένη μας Σοφία Καρά. Αυτή η συνταγή είναι υπέροχη. Αυτά τα μπισκότα Νέας Υόρκης με σοκολάτα είναι τόσο αφράτα που όταν τα τρως λιώνουν στο στόμα σαν να τρώτε σουφλέ σοκολάτας.
- βούτυρο γάλακτος 250γρ
- καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι
- αυγα 2
- βανίλια 2
- αλατι 1 κ τ γ όχι γεμάτο
- καρυδια 2 φλιτζάνια κοπανισμένα
- σοκολάτα 2 γάλακτος
- γκρανμπερις 1 φλιτζάνι
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2 φλιτζάνια
- σοδα 1κ τ σ γεμάτο του φαγητού
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Γι’ αυτόν τον λόγο αυτά τα μπισκότα πρέπει να τα τρώτε χλιαρά για να τα απολαμβάνετε περισσότερο. Βέβαια μπορείτε σίγουρα να τα φάτε όπως σας αρέσουν.
Δείτε ακόμα Συνταγή για μπισκότα σε σχήμα σοκολάτας
Αξίζει να τα δοκιμάσετε γιατί απαιτούν πολύ οικονομικά υλικά είναι πολύ νόστιμα και σίγουρα τα πιο αφράτα και τα πιο ιδιαίτερα μπισκότα που έχετε δοκιμάσει. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για τα μπισκότα Νέας Υόρκης
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια, βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες, μαζί με την μαγειρική σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τα καρύδια, την σοκολάτα την οποία την έχουμε χοντροκόψει στο μπλέντερ και τα κράνμπερι.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνοντας παράλληλα με τα χέρια μας. Αφού ετοιμάζουμε την ζύμη, την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά ξεκινάμε να πλάθουμε το ζυμάρι σε στρογγυλές μπαλίτσες, σαν γιουβαρλάκια.
Αλείφουμε τα μπαλάκια μας με χτυπημένο αυγό και βάζουμε τις μπαλίτσες μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά στον αέρα. Δεν κάνει να τα ψήσουμε παραπάνω από 15 λεπτά.
Αφού γίνουν, περιμένουμε να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά και στην συνέχεια τα βγάζουμε από το ταψί.
Tips για τα μπισκότα Νέας Υόρκης
Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα καρύδια απαγορεύεται να είναι σε σκόνη. Αντί για σοκολάτες γάλακτος μπορούμε να βάλουμε κουβερτούρα. Τα συγκεκριμένα μπισκότα τρώγονται χλιαρά γι’ αυτό καλό θα ήταν πριν τα καταναλώσετε να τα ζεστάνετε. Αν και μπορείτε να τα φάτε και κρύα.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές