Close
Μπισκότα τύπου digestive

Τα digestive μου αρέσουν πολύ!Είναι τόσο γεμάτη η γεύση τους από το αλεύρι ολικής αλέσεως και τη βρώμη που,σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μπισκότα,νιώθεις ότι σε χορταίνουν!Δεν ειναι πολύ γλυκά,και φαντασία να έχεις και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε χίλιες δυό συνταγές.Ειδικά στα γλυκά ψυγείου,και με παγωτό τώρα το καλοκαίρι,είναι ασυναγώνιστα!Φτιάχνονται πολύ εύκολα και όταν πρόκειται και για τα παιδάκια μας,δεν συγκρίνονται με αυτά του εμπορίου!

υλικά(για 10 κομμάτια)

120γρ αλεύρι ολικής
120γρ νιφάδες βρώμης
100γρ φρέσκο βούτυρο soft
1/2κγ σόδα
πρέζα αλάτι
1/2κγ κανέλα(προαιρετικά)
30γρ γάλα
45γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
1 καψουλίτσα βανίλια

εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο,περίπου 4mm, και με ένα στρογγυλό κουπάτ(ή και ότι άλλο σχήμα θέλουμε) ή ποτήρι,κόβουμε κομμάτια.Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούσ,στον αέρα,σε προθερμασμένο φούρνο,περίπου 12-15 λεπτά(στα 12 λεπτά δείτε τα και αν τα θέλετε πιο τραγανά τα αφήνετε λίγα λεπτά ακόμα).Βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Λίγα λόγια για τα υλικά: To γάλα να το ρίχνετε σιγά σιγά,ως να σχηματιστεί η μαλακή ζύμη.Μπορείτε να τα αρωματίστε με ότι σας αρέσει!Κανέλα,κάρδαμο,ξύσμα λεμονιού,ή τα αφήνετε και σκέτα.Αν θέλετε μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα και να τα κάνετε με επικάλυψη σοκολάτας

mammyscookingbook