Μπισκότα βουτύρου
Υλικά
1 κιλό αλεύρι γοχ
2 lourpak των 250 γραμ
1 φακελάκι μπεικιν
250 γραμ ζάχαρη άχνη
4 αυγά
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου .
Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη, τα αυγά,το μπεικιν, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού,και το αλάτι.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι.
Βγαίνει μια μαλακή ζύμη που κολλάει λιγάκι στα χέρια.
Κάνουμε τα μπισκοτάκια μας με πρέσα καλύτερα η’ αλλιώς με κορνε.
Τα στρώνουμε σε λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 190 για 15 λεπτά περίπου.
να μην σκουρύνουν.
Μπορείτε να ρίξετε από πάνω πριν τα ψήσετε ζάχαρη με κανέλα, η’ διάφορα σοκολατομπιλάκια.
Μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα βυθίσετε σε σοκολάτα που θα λιώσετε σε μπαιν μαρι.
Από την Αγαπημένη μου Γιαγια Μαίρη εν δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές