Μπισκότα βουτύρου με λεβάντα και λεμονι .Υπέροχα μπισκότα βουτύρου με λεβάντα και λεμόνι που θα γίνουν το αγαπημένο σας κέρασμα και όχι μόνο.
- βουτυρο :250γρ.
- ζάχαρη άχνη 250γρ.
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
- λεμονι Λίγο ξύσμα
- λεβάντα 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 1
- κορν φλαουρ 80γρ.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 420γρ.
Υλικά
Η λεβάντα είναι ένα πολύ αρωματικό βότανο που όμως στα μπισκότα βουτύρου της σημερινή μας συνταγής θα δώσει μία άλλη νότα και όσων αφορά την μυρωδιά αλλά και όσων αφορά την γεύση τους. Θα δοκιμάσουμε λοιπόν να φτιάξουμε λαχταριστά μπισκότα βουτύρου.
Αυτή τη φορά τα μπισκότα βουτύρου θα έχουν έντονη μυρωδιά λεμονιού και λεβάντας. Είναι μία πολύ ξεχωριστή συνταγή για μπισκότα βουτύρου που σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να τα φάτε το πρωί ή σαν κολατσιό ή σαν ένα ελαφρύ γλυκό και τέλος να τα απολαύσετε με τον καφέ σας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τα μπισκότα βουτύρου με λεβάντα και λεμονι
Στην αρχή χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Στην πορεία προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και την λεβάντα. Επίσης προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο.
Επίσης βάζουμε στο μείγμα και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε και αφού γίνει μία όμορφη ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Δείτε ακόμα Συνταγή για μπισκότα βουτύρου με σφραγίδα
Το κάθε μπαλάκι το κάνουμε μικρό πιτάκι πατώντας το με τις παλάμες μας και κόβουμε το κάθε πιτάκι με ένα κουπάτ. Ψήνουμε τα μπισκότα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Katerina Alatzoglou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr