Μπισκότα βουτύρου με λευκή σοκολάτα για κέρασμα αλλά και για τις υπογλυκαιμίες μας, που μοιάζουν με βραχάκια!
- βουτυρο 125 γραμμάρια μαλακό
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
- κρόκους αυγού 1
- ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 πρέζα
- κορν φλαουρ 13 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 γραμμάριο (Μισό κουταλάκι του γλυκού)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 160 γραμμάρια
Υλικά
- χαλβας 50 γραμμάρια από ταχίνι
- σουσαμι 3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο
- σιρόπι 3 κουταλιές της σούπας καραμέλας
Για την γέμιση
- βουτυρο 60 γραμμάρια
- χαλβας 40 γραμμάρια από ταχίνι
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 3 κουταλιές της σούπας
Για την λευκή σοκολάτα
- μαρμελάδα 200 γραμμάρια περίπου
Για το άλειμμα
- σουσαμι 200 γραμμάρια περίπου καβουρδισμένο
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Μαλακά γεμιστά μπισκότα βουτύρου με νουτέλα
Αν ψάχνεις ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο κέρασμα τότε αυτά τα μπισκότα βουτύρου με λευκή σοκολάτα που μοιάζουν με βραχάκια είναι για σένα. Πρόκειται για μία πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα βουτύρου με λευκή σοκολάτα, που λιώνουν στο στόμα και είναι σκέτη γλύκα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπισκότα βουτύρου με λευκή σοκολάτα:
Εκτέλεση για τα μπισκότα βουτύρου με λευκή σοκολάτα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το ηλιέλαιο, τον κρόκο αυγού, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ενώ παράλληλα ζυμώνουμε.
Όταν πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει καθόλου στα χέρια, την πλάθουμε σε μπαλάκι. Στην συνέχεια απλώνουμε μία διάφανη μεμβράνη πάνω στον πάγκο εργασία και πάνω στην διάφανη μεμβράνη ανοίγουμε την ζύμη σε μπαστούνι.
Την απλώνουμε σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με τα χέρια μας και την καλύπτουμε με ακόμη ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη. Χωρίς να βγάλουμε την ζύμη από τις μεμβράνη την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Με ένα κουπάτ κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.
Δείτε ακόμα Μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα σε σχήμα φωτογραφική μηχανή
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 1 τέταρτο περίπου, μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα και τον φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον θρυμματισμένο χαλβά, το καβουρδισμένο σουσάμι και το καραμελωμένο ζαχαρούχο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλείφουμε τα μισά μπισκότα με το μείγμα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά μπισκότα. Αλείφουμε με την μαρμελάδα κυκλικά το κάθε μπισκότο και βουτάμε το κάθε μπισκότο κυκλικά στο καβουρδισμένο σουσάμι. Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν καλά.
Παίρνουμε φόρμες από σιλικόνη σε σχήμα πυραμίδας. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και με ένα πινέλο, αλείφουμε τις φόρμες με 2 στρώσεις λευκής σοκολάτας. Περιμένουμε να στεγνώσουν η πρώτη στρώση και μετά επαναλαμβάνουμε με την δεύτερη στρώση.
Δείτε ακόμα Μπισκότα βουτύρου σκυλάκια
Αφήνουμε την σοκολάτα να παγώσει καλά στο ψυγείο μέσα στην φόρμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, με τον θρυμματισμένο χαλβά και το ζαχαρούχο γάλα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ. Αφού έχουν παγώσει καλά τα πυργάκια σοκολάτας, τα αφαιρούμε από την σιλικόνη και τα γεμίζουμε με το μείγμα με το βούτυρο.
Από πάνω κλείνουμε το πυργάκι με το μπισκότο, βάζοντας λίγη λιωμένη σοκολάτα στο κέντρο του μπισκότου κάθε φορά για να κολλήσει καλά το πυργάκι με το μπισκότο. Βάζουμε και λίγη λιωμένη σοκολάτα στην κορυφή του κώνου και βουτάμε τον κώνο μέσα στο καβουρδισμένο σουσάμι.
Δείτε την συνταγή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr