Μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη. Υπέροχα μπισκότα μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και χωρίς αλεύρι.
- βρωμη 300γρ. (2,5 κούπες καφέ για νέσκαφε)
- μπανανα 1 ώριμη κανονικού μεγέθους ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο (ό,τι σας αρέσει καλύτερα)
- μελι 80γρ. (2 κουταλιές σούπας γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όλο)
- ελαιολαδο 20γρ. (4 κοφτές κουταλιές σούπας)
- σταφίδες 37 γρ.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Aπό ένα μικρό πορτοκάλι
- βανίλια 1
- σοδα 1 κουταλάκι
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι
- κανελά Λίγη
- αμυγδαλα 37 γρ.
- καρυδια 37 γρ.
- δημητριακά 37 γρ. ολικής άλεσης με σοκολάτα
Υλικά
Αυτά τα μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη ομορφαίνουν…δεν παχαίνουν. Για να τα φτιάξουμε δε θα χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη, βούτυρο και αλεύρι. Αυτό σημαίνει ότι είναι η πιο υγιεινή πρόταση για μπισκότα. Θα βάλουμε μέλι και θα χρησιμοποιήσουμε την βρώμη αντί για το αλεύρι.
Είναι πεντανόστιμα, πολύ υγιεινά και σίγουρα θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να συνοδεύσετε με αυτά τα γλυκίσματα τον καφέ σας, να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας ή να τα δώσετε στα παιδιά σας χωρίς τύψεις και ενοχές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιο νόστιμα Μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη:
Εκτέλεση
Στην αρχή πολτοποιούμε την μπανάνα. Έπειτα ζεσταίνουμε το μέλι σε μπεν μαρί για να γίνει πιο υγρό και να ανακατεύεται πιο εύκολα. Αλέθουμε την μισή ποσότητα από την βρώμη για να πλάθονται πιο εύκολα τα μπισκότα.
Βάζουμε σε μία λεκάνη την πολτοποιημένη μπανάνα. το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά μας στο χέρι ή στο μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σόδα, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύουμε και πάλι.
Αφού ανακατέψουμε προσθέτουμε σιγά σιγά την βρώμη και παράλληλα σιγά σιγά τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε και πάλι. Έπειτα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες την ζύμη και πατάμε την κάθε μπαλίτσα με τις παλάμες μας για να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότα.
Δείτε ακόμα Μπισκότα βουτύρου με ζάχαρη καρύδας
Μεταφέρουμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Tips για τα μπισκότα με ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη
Βάζουμε ό,τι ξηρό καρπό μας αρέσει αρκεί να είναι 150 γρ. το σύνολο τους. Μπορούμε να βάλουμε 150γρ. σταγόνες σοκολάτας. Αντί για μπανάνα μπορούμε να βάλουμε 1 μήλο κανονικού μεγέθους. Μπορούμε να αλέσουμε και όλη την ποσότητα βρώμης.
Επειδή η βρώμη λειτουργεί όπως το αλεύρι δεν πρέπει να την βάλουμε με την μία μέσα στο μείγμα. Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο, έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πώς θα βγουν από την αρχή.
Την συνταγή την είδαμε από την αγαπημένη μας φίλη Κυριακή Νικολακοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια