Συνταγή για Μπισκότα βρώμης με ζάχαρη καρύδας. Τραγανά μπισκότα βρώμης με ζάχαρη καρύδας, ταχίνι ολικής άλεσης και μπανάνα χωρίς ζάχαρή. Νηστίσιμα μπισκότα βρώμης, ιδανικά και για παιδιά!
- βρωμη 180 γρ. νιφάδες αλεσμένες
- ζάχαρη καρύδας 80 γρ.
- μπανανα 1 ώριμη
- ταχίνι ολικής άλεσης 4 κ.σ.
- καρυδια 80 γρ. αλεσμένα
- βανίλια 1
- κανελά 1 κ.γ.
- σοδα 1/2 κ.γ. μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 1
Υλικά
Τα μπισκότα βρώμης είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα τον τελευταίο καιρό διότι έχουμε καταλάβει ότι είναι εξίσου νόστιμα και γλυκά αλλά πολύ πιο υγιεινά και φυσικά με λιγότερες θερμίδες. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε νηστίσιμα μπισκότα βρώμης με ζάχαρη καρύδας.
Σε αυτά τα νηστίσιμα μπισκότα βρώμης με ζάχαρη καρύδας θα βάλουμε επίσης μπανάνα, ταχίνι ολικής άλεσης και μερικά ακόμη απλά υλικά. Είναι ιδανικά για παιδιά, για vegans και χορτοφάγους, για ανθρώπους που νηστεύουν ή για ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπισκότα βρώμης με ζάχαρη καρύδας:
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ την βρώμη μαζί με τα καρύδια και την ζάχαρη καρύδας. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την μπανάνα την οποία την έχουμε λιώσει, το ταχίνι ολικής άλεσης, την βανίλια, την κανέλα, την μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε το μείγμα μας έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μας και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια με μέγεθος όσο ένα μικρό μανταρίνι και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας για να τα κάνουμε πιο πλατιά.
Δείτε ακόμα Τραγανά μπισκότα βρώμης με μπανάνα, ξηρούς καρπούς & μέλι (νηστίσιμα)
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Tips για τα Μπισκότα βρώμης με ζάχαρη καρύδας
Αντί για ζάχαρη καρύδας μπορούμε να βάλουμε καστανή ή μαύρη ζάχαρη. Αντί για ταχίνι ολικής άλεσης μπορούμε να βάλουμε φυστικοβούτυρο. Αντί για καρύδια μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr