Μπισκότα ζαχαρούχου με επικάλυψη σοκολάτας και ακόμη 3 υλικά θα φάμε σήμερα και θα τα απολαύσουμε πολύ. Αυτά τα πεντανόστιμα μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα , χρειάζονται μόλις τέσσερα υλικά για να προετοιμαστούν και μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σας για να ψηθούν.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 300 γρ
- ζαχαρούχο γάλα 130 γρ
- βουτυρο 220 γρ
Υλικά
- κουβερτουρα 250 γρ
Για την επικάλυψη
Γρήγορη, εύκολη και οικονομική συνταγή για μπισκότα ζαχαρούχου που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Η ζύμη τους περιέχει, ζαχαρούχο γάλα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και βούτυρο ενώ θα χρειαστούμε και μία κουβερτούρα για την επικάλυψη. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, είναι υλικά που οι περισσότερες και οι περισσότεροι από εμάς ήδη έχουμε στα ψυγεία και στα ντουλάπια μας.
Δείτε ακόμα Μίνι γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα και μαρέγκα
Αν θέλετε λοιπόν νόστιμα μπισκότα για να γλυκαθείτε και να γλυκάνετε και τους δικούς σας ανθρώπους αυτά τα σοκολατένια μπισκότα ζαχαρούχου με επικάλυψη σοκολάτας θα σας αρέσουν πολύ. Μπουκιά και συχώριο που λέμε και στο χωριό μας! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τα μπισκότα ζαχαρούχου με επικάλυψη σοκολάτας
Αρχικά βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά μας πολύ καλά μέχρι να γίνουν μία ελαστική μάζα που δε θα κολλάει στα χέρια. Στην συνέχεια πλάθουμε μικρές μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Βάζουμε τις μπαλίτσες μας στην λαδόκολλα, τις πατάμε ελαφρώς και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά χωρίς να τα μετακινήσουμε από το ταψί.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μας. Όταν λιώσει, παίρνουμε τα μπισκότα τα οποία τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν και τα βουτάμε μέσα. Στο τέλος, βάζουμε λίγη επιπλέον λιωμένη κουβερτούρα σε μία σακούλα και κάνουμε το σχέδιο που θα δούμε στις φωτογραφίες παρακάτω.
Tips για τα μπισκότα ζαχαρούχου με επικάλυψη σοκολάτας
Αν τα ψήσουμε λίγο παραπάνω γίνονται πιο τραγανά. Αν τα ψήσουμε για 10 λεπτά γίνονται αφράτα. Με καραμελωμένο ζαχαρούχο δεν γίνεται, γιατί είναι ένα πολύ συμπαγές υλικό και θέλει την υγρασία του. Το βούτυρο μπορούμε να το βάλουμε στο μείγμα, λιωμένο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου ή και παγωμένο.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία