Μηλοπιτάκια με τριφτή ζύμη μπισκότου και λίγα υλικά. Αυτά τα μπισκοτένια μηλοπιτάκια λιώνουν στο στόμα και είναι με λίγα υλικά.
- μηλα 4 κόκκινα
- ζάχαρη άχνη 4 κουταλιές της σούπας
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- μαργαρίνη 150 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 1 κούπα
- βανίλια 1
- αυγα 1
- αλευρι 2μιση κούπες
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Για την ζύμη
Μπισκοτένια μηλοπιτάκια μπουκιά και συχώριο που πρέπει να δοκιμάσετε! Αυτά τα μπισκοτένια μηλοπιτάκια είναι πραγματικά αξεπέραστα και πρέπει να τα δοκιμάσετε. Το σχέδιό τους είναι πρωτότυπο και υπέροχο κι έτσι, μπορείτε να εμπλουτίσετε με αυτά τον γιορτινό σας μπουφέ και όχι μόνο.
Φυσικά για την γεύση ούτε λόγος. Είναι από τα πιο νόστιμα μηλοπιτάκια που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα και δεν θα αντέχαμε αν δεν τα μοιραζόμασταν και μαζί σας. Παρακάτω θα δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περιμένουμε να τα δοκιμάσετε και να μοιραστείτε μαζί μας τα σχόλιά σας.
Δείτε ακόμα ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ Όνειρο..!!???
Εκτέλεση για την γέμιση
Στην αρχή καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα τοποθετούμε στο τηγάνι μαζί με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε το μείγμα μας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Στο τέλος, ρίχνουμε την κανέλα και αφήνουμε την γέμισή μας να κρυώσει.
Εκτέλεση για την ζύμη
Για αρχή θα πρέπει να αναμείξουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε στο μπολ την μαργαρίνη, την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το αυγό και ζυμώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε την ζύμη μας στον πάγκο και την κάνουμε μικρά μπαλάκια. Σε αυτά τα μπαλάκια δίνουμε σχέδιο με το καπάκι από τον λεμονονοστύφτη. Βάζουμε δηλαδή ζελατίνη ή σακούλα, τοποθετούμε μέσα τα μπαλάκια, κάνουμε μία τρύπα και βάζουμε την γέμιση του μήλου.
Με λίγα λόγια. βάζουμε την ζύμη στον λεμονοστύφτη, προσθέτουμε την γέμιση και μετά κλείνουμε. Κλείνουμε τα μπαλάκια μας και τα αναποδογυρίζουμε στην λαδόκολλα, την οποία την έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος καθώς και η ένταση της φωτιάς, διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Τips για τα μηλοπιτάκια με τριφτή ζύμη μπισκότου
Γίνεται και να το γεμίσουμε και να το χώσουμε στο λεμονοστύφτη για να πάρει το σχέδιο, όσων αφορά το σχέδιο του γλυκού μας.
Η ζύμη
Η μπαλίτσα
Η γέμιση
Το κλείσιμο
Στο ταψί
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή