Σε κάποιους θυμίζουν “Mars”, σε κάποιους άλλους “Twix”, ένα είναι το μόνο σίγουρο…. δεν θα μείνουν για πολύ στο ψυγείο σας!
Υλικά
- 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75γρ. μαύρη ζάχαρη
- 90γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 60γρ. βούτυρο
- 2κτ.σ. maple syrup
- 200γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2κτ.γλ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σ’ ένα μπολ τα υλικά για τη μπισκοτένια βάση, το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Αφού βγει από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει.
Έπειτα, βάζουμε σ΄ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το maple syrup.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το μείγμα μας. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στη μπισκοτένια βάση μας, ρίχνουμε την καραμέλα από πάνω και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Σε bain-marie ζεσταίνουμε τη σοκολάτα και το ηλιέλαιο μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα πάνω από την καραμέλα και το μπισκότο και ξανατοποθετούμε το ταψάκι μας στο ψυγείο.
Όταν σταθεροποιεί το γλυκό μας το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Τιμωρός: O Μάρκος ξεσπά βίαια στην Έλλη
- Γιώργος Γεροντιδάκης : Σε σχέση με την Ντορέττα Παπαδημητρίου ο γνωστός ηθοποιός
- Η Γη της Ελιάς : Η Αρετή πηγαίνει στην Κηφισιά και επιτίθεται στην Ιουλία
- Αδερφή γνωστής ηθοποιού από τον Γιατρό είναι η οδηγός που παρέσυρε τον 12χρονo με το πατίνι
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη αποκαλύπτει τα πάντα για το 6ο βρέφος