Σε κάποιους θυμίζουν “Mars”, σε κάποιους άλλους “Twix”, ένα είναι το μόνο σίγουρο…. δεν θα μείνουν για πολύ στο ψυγείο σας!
Υλικά
- 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75γρ. μαύρη ζάχαρη
- 90γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 60γρ. βούτυρο
- 2κτ.σ. maple syrup
- 200γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2κτ.γλ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σ’ ένα μπολ τα υλικά για τη μπισκοτένια βάση, το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Αφού βγει από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει.
Έπειτα, βάζουμε σ΄ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το maple syrup.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το μείγμα μας. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στη μπισκοτένια βάση μας, ρίχνουμε την καραμέλα από πάνω και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Σε bain-marie ζεσταίνουμε τη σοκολάτα και το ηλιέλαιο μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα πάνω από την καραμέλα και το μπισκότο και ξανατοποθετούμε το ταψάκι μας στο ψυγείο.
Όταν σταθεροποιεί το γλυκό μας το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Έσπασε το νύχι: Nail Artists σας δείχνουν πως να το διορθώσετε στο σπίτι χωρίς την βοήθεια ειδικού
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο