Μπισκοτογλύκο- μηλόπιτα χωρίς ψήσιμο!
Υλικα
– 120 γρ. τυρί κρέμα
– 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας, (χωρίστε σε δύο μέρη).
– 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
– 5 μεγάλα κρακερ σπασμένα σε πολύ μικρα κομμάτια
– 1 μεγάλο ή δύο μικρά μήλα, κομμένα σε πολύ λεπτές
φέτες
– 140 γρ.σαντιγί
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση:
. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το μισό σιρόπι καραμέλας μέχρι να γίνει λείο
Ανακατέψτε τα τριμένα κρακεράκια με το λιωμένο βούτυρο και
απλώστε το μισό από αυτό στο κάτω μέρος από ένα μέτριο ταψί. Πιέστε
προς τα κάτω για να σχηματιστεί η βάση του γλυκου
Απλώστε πάνω από τη βάση των κράκερς ένα στρώμα με τις φέτες των μήλων,
. Απλώστε το μισό από το μείγμα της
κρέμας τυριού πάνω από τα μήλα και περιχύστε με την την υπόλοιπη καραμέλα
Προσθέστε άλλο ένα επίπεδο με κράκερς μήλα, και απο το μείγμα τυρί κρέμα. Βάλτε στη κορυφή σαντιγί με κανέλα. Πρέπεί να μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ωρες!
Σερβίρετε με έξτρα σάλτσα καραμέλας, εαν θέλετε