Συνταγή για μπισκοτόγλυκο με κρέμα φράουλα και ζελέ φράουλα, στη φόρμα του κέικ για γιορτές, γενέθλια αλλά και για επιδόρπιο στο Κυριακάτικο τραπέζι. Δροσερό και ελαφρύ, από τη φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου.
- φραουλες 10 περίπου ψιλοκομμένες
- ζελέ 2 φακελάκια φράουλα
- νερό 2 ποτήρια (το 1 με βραστό το άλλο με κρύο)
Υλικά
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- ζελέ 2 φακελάκια φράουλα
- νερό 2 ποτήρια (το 1 με βραστό το άλλο με κρύο)
Για τη κρέμα
- μπισκότα 1 συσκευασία περίπου πτι μπερ
Για τη βάση
Μπισκοτόγλυκο με βελούδινη κρέμα
Ένα δροσερό και ελαφρύ μπισκοτόγλυκο με αφράτη κρέμα φράουλα και ζελέ με φρέσκες φράουλες είναι το γλυκό του Καλοκαιριού για φέτος. Τόσο τα χρώματα και η εμφάνιση, όσο και η αξεπέραστη γεύση του, κάνει αυτό το μπισκοτόγλυκο το καλύτερο μπισκοτόγλυκο για το Καλοκαίρι από την αγαπημένη μας Τζένη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο φράουλα με ζελέ στη φόρμα:
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο φράουλα με ζελέ στη φόρμα
Αρχικά βάζουμε στον πάτο μίας φόρμας του κέικ ψιλοκομμένες φρέσκες φράουλες. Φτιάχνουμε τα 2 φακελάκια ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, διαλύοντας το ζελέ στο βραστό νερό και προσθέτοντας έπειτα το κρύο.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις φράουλες και αφήνουμε τη βάση να παγώσει καλά και να σφίξει στο ψυγείο. Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας το γκαρνί μαζί με το φρέσκο γάλα σε σαντιγί. Φτιάχνουμε και τα άλλα 2 φακελάκια ζελέ φράουλα με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε και τον ζελέ για την επικάλυψη και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη σαντιγί.
Μπισκοτόγλυκο με κάστερ πάουντερ
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την κρέμα στη φόρμα του κέικ πάνω από το παγωμένο ζελέ. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κρέμα ελαφρώς και έπειτα στρώνουμε πάνω τα μπισκότα. Μόλις παγώσει καλά το γλυκό σερβίρουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια