Δροσερό μπισκοτόγλυκο λεμόνι με σαβαγιάρ για τις καλοκαιρινές μας λιγούρες.
- αυγα 4
- ζαχαρη 8 κ.σ
- ζαχαρούχο γάλα 200 γρ
- Γάλα φρέσκο 500 γρ
- κορν φλαουρ 6 κ.σ.
- βανίλια 2
- βουτυρο 250 γρ
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- σαβαγιάρ 1 συσκευασία
Για την βάση
- ζαχαρούχο γάλα 1
- λεμονι Χυμό από 1
Για την κρέμα επικάλυψης
- λεμονι Κατά βούληση ξύσμα από
Για την διακόσμηση
Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα υπέροχο μπισκοτόγλυκο με σαβαγιάρ, βελούδινη κρέμα και μία ακόμη πιο υπέροχη κρέμα λεμονιού για το γαρνίρισμα. Μετά το Μπισκοτόγλυκο με κεράσια δίχρωμο η Τζένη Τσανακτσίδου θα μας μάθει πως θα φτιάξουμε το πιο νόστιμο και ελαφρύ μπισκοτόγλυκο.
Το μπισκοτόγλυκο τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα εύκολο γλυκό με οικονομικά υλικά που μπορείτε να το προσφέρετε σαν κέρασμα, σαν τούρτα στα γενέθλια ή και σαν επιδόρπιο. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά, την βανίλια και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα.
Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην εστία, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο γάλα. Μόλις πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει βάζοντάς την στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά την 1 ώρα την βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο το οποίο το έχουμε κόψει σε κομματάκια. Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ για 3 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα σκεύος 200 ml φρέσκο γάλα. Βουτάμε για δευτερόλεπτα τα σαβαγιάρ ένα ένα στο γάλα και τα στρώνουμε με την σειρά σε ένα τάπερ ή σε ένα ταψί 26 ν.
Δείτε ακόμα Δροσερό μπισκοτόγλυκο με μπανάνα και σοκολάτα
Ρίχνουμε πάνω από την πρώτη στρώση σαβαγιάρ την κρέμα. Κλείνουμε με άλλη μία στρώση σαβαγιάρ τα οποία τα έχουμε βουτήξει και πάλι ένα ένα στο γάλα.
Εκτέλεση για την κρέμα επικάλυψης
Χτυπάμε στο μίξερ για 4 λεπτά το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό λεμονιού. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα περιχύνουμε με αυτό το γλυκό μας. Διακοσμούμε το γλυκό με ξύσμα λεμονιού.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές