Μπισκοτόγλυκο με καραμελωμένο ζαχαρούχο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Λαχταριστό μπισκοτόγλυκο με καραμελωμένο ζαχαρούχο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με μπισκότα και καραμελωμένο ζαχαρούχο.
- μπισκότα 340 γραμμάρια πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
- Γάλα φρέσκο 200 γραμμάρια
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 400 γραμμάρια
- μπανανα 5
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1200 γραμμάρια
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 120 γραμμάρια
- βανίλια 2
- βουτυρο 60 γραμμάρια
Για την κρέμα
- φυτική κρέμα γάλακτος 300 γραμμάρια
Για την σαντιγί
Τώρα που ήρθε το Καλοκαιράκι θέλουμε σίγουρα δροσερά γλυκά μετά από το φαγητό μας. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε αυτό το δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Είναι ένα πανεύκολο μπισκοτόγλυκο με καραμελωμένο ζαχαρούχο μπισκότα πτι μπερ, καραμελωμένο ζαχαρούχο, σαντιγί από φυτική κρέμα γάλακτος και μερικά ακόμη απλά υλικά. Δεν θα μπορεί κανείς να αντισταθεί και κοιτάξτε να κάνετε μεγάλο ταψί γιατί ένα μικρό πυρέξ δεν θα σας φτάσει!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο:
Εκτέλεση για το Μπισκοτόγλυκο με καραμελωμένο ζαχαρούχο
Βουτάμε τα μπισκότα με γεύση σοκολάτας στο γάλα και κάνουμε την πρώτη στρώση στο ταψάκι 30χ27 εκ. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και με ένα σύρμα το ανακατεύουμε για να το αραιώσουμε.
Αλείφουμε με την μισή ποσότητα πάνω από τα μπισκότα ομοιόμορφα.
Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες και τις στρώνουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ , τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Χωρίζουμε την κρέμα στα 2.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλα
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τις μπανάνες και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση με τα μπισκότα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο ,τα κομμάτια από τις μπανάνες και την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Στρώνουμε ομοιόμορφα με την μαρίζ και καλύπτουμε το γλυκό με μια μεμβράνη πατώντας το ελαφρώς. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Την στρώνουμε πάνω από την κρέμα και ελαφρώς με ένα πιρουνάκι κάνουμε γραμμές. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα ακόμη.
Στολίζουμε με λίγο κακάο ή ότι άλλο μας αρέσει. Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου χωρίς φούρνο που έχετε δοκιμάσει!! Θα σας ζητάνε συνταγή και θα γίνει το αγαπημένο σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο για το Μπισκοτόγλυκο με καραμελωμένο ζαχαρούχο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr