Συνταγή για μπισκοτόγλυκο με κάστερ πάουντερ. Αφράτο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρέμα βανίλιας και σαντιγί σοκολάτα – βανίλια από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- κάστερ πάουντερ 80 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40 γραμμάρια
- βανίλια 1
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 100 ml
- ζάχαρη άχνη 40 γραμμάρια
- βανίλια 1
Για τη σαντιγί βανίλια
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- ζάχαρη άχνη 40 γραμμάρια
- κακαο 40 γραμμάρια
- βανίλια 1
Για τη σαντιγί σοκολάτα
Λευκό μπισκοτόγλυκο
Το κάστερ πάουντερ έχει την ίδια ιδιότητα με το κορν φλάουρ, δηλαδή βοηθάει τις κρέμες να δένουν. Παρόλα αυτά, είναι αρωματισμένο με βανίλια και αυτό σημαίνει, ότι κάνει τα γλυκά μας πιο αρωματικά. Η Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με κάστερ πάουντερ, δροσερό και ελαφρύ στη γεύση που θα το λατρέψετε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με κάστερ πάουντερ:
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με κάστερ πάουντερ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας την κρέμα. Πιο συγκεκριμένα βάζουμε το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα. Ξεχωρίζουμε μία κούπα από το γάλα της κατσαρόλας και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο γάλα της κατσαρόλας την ζάχαρη, ανακατεύουμε και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά.
Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο γάλα της κούπας και μόλις το γάλα της κατσαρόλας έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε στη κατσαρόλα και το γάλα της κούπας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί πλήρως η κρέμα. Παίρνουμε ένα τσέρκι που ο πάτος του να χωράει 16 μπισκότα.
Εύκολο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο
Στρώνουμε τα μπισκότα σοκολάτας και από πάνω βάζουμε την κρέμα καυτή. Την απλώνουμε καλά και από πάνω βάζουμε μία σειρά μπισκότων βανίλιας. Από πάνω ρίχνουμε άλλη μία στρώση καυτής κρέμας. Πάνω από την κρέμα βάζουμε ακόμη μία σειρά μπισκότων σοκολάτας, από πάνω την κρέμα και τελειώνουμε με μπισκότα βανίλιας.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Στρώνουμε την λευκή σαντιγί πάνω από το κρύο γλυκό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για την σοκολατένια σαντιγί στο μίξερ, σε σαντιγί, μαζί με την ζάχαρη άχνη, το κακάο και την βανίλια. Στρώνουμε και την σοκολατένια σαντιγί από πάνω και βάζουμε το μπισκοτόγλυκο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Tips για το μπισκοτόγλυκο με κάστερ πάουντερ
Δεν βάζουμε γάλα στα μπισκότα, διότι μαλακώνουν από την καυτή κρέμα. Μπορείτε να βάλετε ό,τι μπισκότα σας αρέσουν.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια