Αφράτο και δροσερό μπισκοτόγλυκο με κρέμα πορτοκαλιού που σίγουρα θα τους ξετρελάνει όλους. Το τέλειο γλυκό μετά τα γιορτινά τραπέζια και όχι μόνο!
- σαβαγιάρ 1 πακέτο
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 κούπα
- μανταρίνι Μισή κούπα χυμό
Υλικά
- Γάλα φρέσκο Μισό λίτρο
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- κρόκους αυγού 2
- βανίλια 1
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για την κρέμα πατισερί
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 300 γραμμάρια
- μανταρίνι 200 γραμμάρια χυμό
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- λικέρ 2 κουταλιές της σούπας
Για την κρέμα πορτοκαλιού
- κουβερτουρα Κατά βούληση τριμμένη
- Ξύσμα πορτοκαλιού Κατά βούληση
Για το γαρνίρισμα
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 σακουλάκι
Για την σαντιγί
Ο Χειμώνας είναι η εποχή των πορτοκαλιών και των μανταρινιών. Οπότε σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο λευκό γλυκό ψυγείου με δροσερή και ανάλαφρη γεύση και κρέμα πορτοκαλιού. Είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά διότι το πορτοκάλι χαρίζει ένα ξεχωριστό άρωμα και δημιουργεί μοναδικές γευστικές αντιθέσεις.
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο του δεκάλεπτου
Μπορείτε να επιλέξετε αυτό το γλυκό ψυγείου για το επιδόρπιο μετά τα γιορτινά τραπέζια ή ακόμη και να το δοκιμάσετε σαν τούρτα γενεθλίων. Αν σας αρέσουν τα γλυκά με ανάλαφρες και δροσερές γεύσεις αυτό το μπισκοτόγλυκο είναι για εσάς και περιμένουμε τις εντυπώσεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με κρέμα πορτοκαλιού:
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με κρέμα πορτοκαλιού
Αρχικά στύβουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό μανταρινιού για την βάση. Παίρνουμε τα σαβαγιάρ και τα βουτάμε στον χυμό πορτοκαλιού και στον χυμό μανταρινιού και τα στρώνουμε σε μία φόρμα Νο26.
Εκτέλεση για την κρέμα πατισερί
Αφού στρώσουμε τα σαβαγιάρ στην φόρμα βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους χτυπημένους κρόκους αυγού, την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Μόλις πήξει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Εκτέλεση για την κρέμα πορτοκαλιού
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό μανταρινιού, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το λικέρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει συνεχώς.
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με κρέμα πορτοκαλιού
Πάνω από τα σαβαγιάρ στρώνουμε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα πατισερί και 1 κουταλιά της σούπας κρέμα πορτοκαλιού εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν οι κρέμες μας.
Δείτε ακόμα Γιαουρτένιο μπισκοτόγλυκο με καραμέλα
Βάζουμε το μπισκοτόγλυκο στο ψυγείο για 2-3 ώρες και στην συνέχεια χτυπάμε το γκαρνί σε σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στρώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού και τριμμένη κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr