Λαχταριστό μπισκοτόγλυκο με μερέντα, σαβαγιάρ και λευκή σαντιγί για να διατηρούμε τις ισορροπίες. Είναι η τέλεια επιλογή ακόμη και για τούρτα γενεθλίων!
- κρεμα γαλακτος 600 ml
- μασκαρπονε 250 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 4 κουταλιές της σούπας
- λικέρ 1 σφηνάκι
- βανίλια 1
Για την σαντιγί
- κερασια 20-25 ζαχαροπλαστικής
- φουντουκι 120 γραμμάρια ψιλοκομμένα
- λευκή κουβερτούρα 1
- Κουβερτούρα γάλακτος 1
Για το πασπάλισμα
Τα γενέθλια του παιδιού σας, τα δικά σας ή κάποιου άλλου μέλους της οικογένειας πλησιάζουν και βαρεθήκατε τις πατροπαράδοτες τούρτες. Λοιπόν, δεν χρειάζεται να κινηθείτε πάλι στα ίδια και στα ίδια, γιατί αυτό το μπισκοτόγλυκο με μερέντα, σαβαγιάρ και αφράτη σαντιγί είναι ό,τι καλύτερο!
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο με γκανάζ σοκολάτας σαν τούρτα
Είναι ένα γλυκό που διατηρεί τις ισορροπίες και παρόλη την μερέντα δεν έχει βαριά γεύση. Εμείς το φτιάχνουμε στα γενέθλια του αγγελουδιού μας και το απολαμβάνουν όλοι οι φίλοι του αλλά και οι γονείς τους! Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με μερέντα και σαβαγιάρ:
Εκτέλεση για το σιρόπι στο μπισκοτόγλυκο με μερέντα και σαβαγιάρ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό, το κακάο και την βανίλια. Βράζουμε για 5 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού και αφού βράσει, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με μερέντα και σαβαγιάρ
Αφού κάνουμε το σιρόπι, ζεσταίνουμε την μερέντα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και κάτι. Θέλουμε να γίνει ρευστή. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, το λικέρ και την ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε και στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε και πάλι. Βάζουμε την σαντιγί στο ψυγείο. Καβουρδίζουμε τα φουντούκια και τα σπάμε στο μούλτι. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, απλά να ψιλοκοπούν.
Παίρνουμε ένα μέτριο πυρέξ και βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ μέσα στο κρύο σιρόπι με γρήγορες κινήσεις. Μόλις καλύψουμε τον πάτο του πυρέξ με σαβαγιάρ στρώνουμε από πάνω την μισή ποσότητα της μερέντα.
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο με cookies
Την ισιώνουμε με ένα κουτάλι για να πάει παντού και προσθέτουμε τα μισά καβουρδισμένα φουντούκια. Στην συνέχεια από πάνω στρώνουμε την μισή σαντιγί. Πάνω από την σαντιγί βάζουμε άλλη μία σειρά σαβαγιάρ βουτηγμένα στο σιρόπι. Από πάνω την υπόλοιπη μερέντα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
Ρίχνουμε όσα φουντούκια μας έμειναν, λίγη σοκολάτας γάλακτος και σοκολάτα λευκή σε φλοίδες για διακόσμηση και διακοσμούμε με τα κερασάκια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για όλη την νύχτα και παραπάνω και σερβίρουμε μόλις παγώσει πολύ καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Georgia Chatzimanoli-Grimwood
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr