Συνταγή για δροσερό μπισκοτόγλυκο ψυγείου με αφράτη μους σοκολάτας και γκανάζ σοκολάτας από την Τζένη Τσανακτσίδου. Ενα γρήγορο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση.
- μπισκότα 24 πτι μπερ
- Γάλα φρέσκο 200 ml
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 ml πλήρης
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- πραλίνα 3 κουταλιές της σούπας με γεύση σοκολάτα
Για την μους σοκολάτας
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 180 ml
- βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας
Για τη γκανάζ σοκολάτας
Μπισκοτόγλυκο με Κρέμα βανίλια και ζελέ
Το πιο δροσερό και νόστιμο γλυκό για εμάς που δεν αγαπάμε πολύ τα παντεσπάνια είναι τα μπισκοτόγλυκα. Εύκολα γλυκά ψυγείου με μπισκότα, κρέμες, γλάσα και γκανάζ που αξίζει να δοκιμάσετε. Σήμερα λοιπόν η Τζένη Τσανακτσίδου θα μας φτιάξει το πιο αφράτο και πετυχημένο μπισκοτόγλυκο με μους σοκολάτας και δεμένη γκανάζ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με μους σοκολάτας:
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με μους σοκολάτας
Αρχικά παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε για λίγο στο φρέσκο γάλα. Τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε κάποιο άλλο σκεύος που να σας βολεύει, σε δύο σειρές. Βάζουμε την βάση στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την μους.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για την μους σε σαντιγί μαζί με το τυρί κρέμα. Μόλις αφρατέψει προσθέτουμε και την πραλίνα σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει δεμένη σαντιγί.
Την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την γκανάζ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σπασμένη στη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Μπισκοτόγλυκο με βελούδινη κρέμα
Μόλις λιώσει τελείως η σοκολάτα, προσθέτουμε και το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στρώνουμε και την γκανάζ πάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Μόλις παγώσει και σταθεροποιηθεί η γκανάζ σερβίρουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες