Εύκολο μπισκοτόγλυκο με κρέμα από ζαχαρούχο γάλα και custard. Με γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο που το απογειώνει. Αυτή η συνταγή για μπισκοτόγλυκο είναι εξαιρετικά λαχταριστή και δροσερή.
- νερό 5 ποτήρια
- ζαχαρούχο γάλα 7 κουταλιές
- custard/ κάσταρντ 5 κουταλιές
- βανίλια 1
Κρέμα
Δοκιμάστε να την φτιάξετε σε γιορτές, σαν κέρασμα, αλλά και για όλη την οικογένεια σας επιδόρπιο. Πεντανόστιμο γλυκό που λιώνει στο στόμα και θυμίζει καλοκαίρι!
Πώς κάνουμε το μπισκοτόγλυκο:
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει. Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη. Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκο κουταλιου.
Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού. Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι…
H συνταγή είναι από τη καταπληκτική σελίδα στο facebook Helena’s Greek cooking