Μπισκοτόγλυκο πυραμίδα. Λαχταριστό μπισκοτόγλυκο πυραμίδα με κλασικά μπισκότα πτι μπερ, πτι μπερ με σοκολάτας, σπιτική κρέμα βανίλιας και γκανάζ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος.
- Γάλα φρέσκο 3 και μισό ποτήρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 1 φλυτζάνι
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- βανίλια 1
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
Για την γκανάζ
Αυτό το γλυκό είναι σκέτη κόλαση και αξίζει να το δοκιμάσετε. Ένα μπισκοτόγλυκο σε σχήμα πυραμίδας με μπισκότα πτι μπερ κλασικά, μπισκότα πτι μερ με σοκολάτα, σπιτική βελούδινη κρέμα με βανίλια και γκανάζ σοκολάτας με κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος.
Είναι ένα μπισκοτόγλυκο πυραμίδα που από την μία είναι ελαφρύ και δροσερό και από την άλλη λιώνει στο στόμα. Είναι ιδανικό για το Καλοκαίρι και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους σε κάθε περίσταση του σπιτιού. Για τα γενέθλια, τις γιορτές και όταν θέλετε κάτι γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο πυραμίδα:
Εκτέλεση για την κρέμα
Ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Αφού πήξει η κρέμα απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει βελούδινη η κρέμα μας. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο
Απλώνουμε μία πλαστική μεμβράνη στον πάγκο μας και βάζουμε 3 μπισκότα στο μήκος και 4 μπισκότα στο πλάτος. Τα μπισκότα μας στο σύνολο είναι 12. Βάζουμε μία στρώση κρέμας, μία στρώση μπισκότα σοκολάτας, άλλη μία στρώση κρέμας και άλλη μία στρώση κλασικών μπισκότων.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα. Αφού τελειώσουμε την διαδικασία σηκώνουμε και από τις δύο πλευρές το μπισκοτόγλυκο με την βοήθεια της μεμβράνη και κλείνουμε σε πυραμίδα.
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο με λιωμένη κουβερτούρα
Βάζουμε το μπισκοτόγλυκο στο ψυγείο για 5 ώρες μέχρι να σφίξει. Μόλις σταθεροποιηθεί η κρέμα και το μπισκοτόγλυκο ρίχνουμε την γκανάζ σοκολάτας.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος, αλλά όχι μέχρι να βράσει. Αφού ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, εκτός φωτιάς.
Tips για το μπισκοτόγλυκο
Το γλυκό με την μεμβράνη το βάζουμε σε τάπερ και στην συνέχεια στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Giwrgos-Giwta Godzamanis
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr