Συνταγή για Μπισκοτογλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Μπισκοτογλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με κρέμα σοκολάτας, με στέβια, γκανάζ σοκολάτας με στέβια και μπισκότα τύπου πτι μπερ με στέβια.
- Γάλα φρέσκο 1.2 λίτρα
- κακαο 40 γραμμάρια
- νισεστέ 120 γραμμάρια
- στέβια 90 γραμμάρια κρυσταλλική
- βανίλια 2
Υλικά
- μπισκότα 2 πακέτα τύπου πτι μπερ με στέβια
Για την βάση
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια με στέβια
Για την γκανάζ σοκολάτας
Μπορεί να αποφεύγουμε ή να έχουμε κόψει την ζάχαρη όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε και μακριά από τις απολαύσεις μας. Γι’ αυτό και σήμερα θα φτιάξουμε ένα λαχταριστό μπισκοτογλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με σπιτική κρέμα σοκολάτας με κρυσταλλική στέβια, γκανάζ σοκολάτας με στέβια, και μπισκότα με στέβια.
Είναι ένα μπισκοτογλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα. Κάνετε διατροφή; Θέλετε υγιεινά γλυκά για τα παιδιά σας; Δεν μπορείτε να καταναλώσετε ζάχαρη εξαιτίας θεμάτων που αφορούν την υγεία σας; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το μπισκοτογλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη .
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτογλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη:
Εκτέλεση για την κρέμα
Διαλύουμε το νισεστέ και το κακάο στο γάλα. Στην συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα μας σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε στο μείγμα την κρυσταλλική στέβια και βράζουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Αφού η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αρωματίζουμε με τις βανίλιες. Ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα μας στην άκρη.
Εκτέλεση για το μπισκοτογλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Παίρνουμε μία φόρμα 26 εκατοστών και την καλύπτουμε τόσο στον πάτο της όσο και περιμετρικά με τα μπισκότα. Τα υπόλοιπα μπισκότα τα βάζουμε σπασμένα με τα χέρια στην κρέμα που φτιάξαμε προηγουμένως και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα στην φόρμα και καλύπτουμε το γλυκό με μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με στέβια και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Αφού είναι έτοιμη η γκανάζ περιχύνουμε το μπισκοτοτόγλυκο με την γκανάζ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για ακόμη 1 ώρα.
Δείτε ακόμα Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με στέβια για τα πιο γλυκά πρωινά μας!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για το Μπισκοτογλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr