Ένα λαχταριστό μπισκοτόγλυκο του δεκάλεπτου με αφράτη σαντιγί και βελούδινη κρέμα, από την Τζένη Τσανακτσίδου, έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά!
- μπισκότα 2 πακέτα πτι μπερ
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- κάστερ πάουντερ 80 γραμμάρια
Για την κρέμα
- μόρφατ 1
- ζάχαρη άχνη 300 γραμμάρια
Για την σαντιγί
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση τριμμένο
Για το πασπάλισμα
Είστε κουρασμένοι από την δουλειά αλλά λαχτάρισε η ψυχούλα σας ένα γλυκό; Τότε μπορείτε να φτιάξετε αυτό το μπισκοτόγλυκο, αφού θα χρειαστούν μόλις 10 λεπτά για να είναι έτοιμο. Το μπισκοτόγλυκο του δεκάλεπτου είναι μία συνταγή της αγαπημένης μας Τζένης Τσανακτσίδου και έχει ρίξει το διαδίκτυο.
Δείτε ακόμα Γιαουρτένιο μπισκοτόγλυκο με καραμέλα
Τα μπισκότα λιώνουν στο στόμα, έχει ελαφριά και δροσερή γεύση ενώ είναι μία τέλεια επιλογή και για γενέθλια ή γιορτές. Θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι ό,τι πρέπει και για αρχάριες μαγείρισσες. Θα ξετρελαθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο του δεκάλεπτου :
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο του δεκάλεπτου
Παίρνουμε ένα πυρέξ και σπάμε μέσα τα μπισκότα πτι μπερ με τα χέρια μας. Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το κάστερ πάουντερ και να σφίξει η κρέμα μας.
Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο πυραμίδα
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και έτσι όπως είναι καυτή η κρέμα την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ με την ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Στρώνουμε από πάνω την σαντιγί αφού το μπισκοτόγλυκο έχει κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Tips για το Μπισκοτόγλυκο του δεκάλεπτου
Αντί για κάστερ πάουντερ μπορούμε να βάλουμε κορν φλάουρ.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr