Μπισκοτοπαξιμαδακια αφρατα
Υλικά
1 κουπα ελαιολαδο
1 κουπα φρεσκο χυμο πορτοκαλι
1 κουπα ζαχαρη
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια η
1 κ.σ κανελα
800-900γρ αλευρι φαρινα απ
Εκτέλεση
Σε ενα μπωλ ανακατευουμε καλα με αυγοδαρτη το λαδι,το χυμο,τη ζαχαρη και το ξυσμα η την κανελα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Προσθετουμε το αλευρι και ζυμωνουμε για λιγο μεχρι να ενωθουν τα υλικα και να εχουμε μια απαλη ζυμη και μπορει ελαφρως να κολλαει!!
Δε βαζουμε πολυ αλευρι γιατι θα γινουν σκληρα τα μπισκοτα.
Αν θελουμε σε αυτο το σημειο ριχνουμε ξηρους καρπους,κουβερτουρα τριμμενη,σουσαμι κ.α
Πλαθουμε σε μακρια λεπτα μπαστουνια οσο το μηκος του ταψιου μας και τα βαζουμε το ενα διπλα στο αλλο με λιγο κενο μεταξυ τους και με ενα κοφτερο μαχαιρι τα κοβουμε σε φετες παχους ενος δαχτυλου περιπου χωρις να τα κουνησουμε απ’τη θεση τους και ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου μιση ωρα για να ψηθουν και καλα μεσα.
Μολις τα βγαλουμε απο το φουρνο τα αφηνουμε στο ταψι να σταθουν λιγο, για περιπου 10-15′ και μετα τα βαζουμε ενα-ενα σε σχαρα για να κρυωσουν.Μετα τα αποθηκευουμε σε ταπερ που κλεινει αεροστεγως.
Η κουπα ειναι του νες περιπου 200-250γρ.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα