Close
συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Σήμερα θα δοκιμάσουμε μπισκουί με σπανάκι, αλλαντικά, τυρί κρέμα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Μιλάμε στην ουσία για γεμιστό ρολό από μαλακό παντεσπάνι που θα κλέψει τις εντυπώσεις στους γιορτινούς μπουφέδες και όχι μόνο.

Το μπισκουί είναι στην ουσία ένα γεμιστό ρολό από παντεσπάνι. Σήμερα θα φτιάξουμε αλμυρό μπισκουί με παντεσπάνι με σπανάκι και γεμισμένο με τυρί κρέμα, μπέικον, καπνιστή γαλοπούλα και πιπεριές. Είναι ένα μπισκουί γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Δείτε ακόμα Γεμιστό ρολό με κιμά, σπανάκι και τυρί φέτα

Εμείς φτιάχνουμε το μπισκουί μέσα στον χρόνο με κάθε αφορμή γιατί είναι πεντανόστιμο και εύκολο. Παρόλα αυτά, είναι μία εξαιρετική επιλογή για γιορτινούς μπουφέδες αφού αγαπιέται πολύ τόσο για το παρουσιαστικό του όσο και για την υπέροχη γεύση του.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκουί με σπανάκι και αλλαντικά:

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

 

Εκτέλεση για την ζύμη στο μπισκουί με σπανάκι και αλλαντικά

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Παίρνουμε το φρέσκο σπανάκι, έτοιμο ψιλοκομμένο σε σακούλα και το ζεματάμε με λίγο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια το σουρώνουμε και προσθέτουμε στο σπανάκι τους κρόκους. Με το ραβδομπλέντερ λιώνουμε το σπανάκι με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με το ραβδομπλέντερ ενσωματώνουμε και το αλεύρι. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την ζάχαρη και αφού ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα προσθέτουμε τα ασπράδια στο σπανάκι και τα ενσωματώνουμε κι αυτά.

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Δείτε ακόμα Γεμιστό ρολό πατάτας με σπανάκι και κιμά

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί της κουζίνας και στρώνουμε λαδόκολλα. Λαδώνουμε την λαδόκολλα με ένα πινελάκι και στρώνουμε στο ταψί το μείγμα με το σπανάκι, ομοιόμορφα.

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Το ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, όσο φτιάχνουμε την γέμιση.

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Εκτέλεση για την γέμιση στο μπισκουί με σπανάκι και αλλαντικά

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με το θρυμματισμένο ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την σοτάρουμε λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι και το ψιλοκομμένο μπέικον και το σοτάρουμε και αυτό. Στρώνουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα στην βάση από σπανάκι.

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Δείτε ακόμα Καραμελωμένο γεμιστό χοιρινό ρολό της Γκόλφως με αξεπέραστη σάλτσα

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Από πάνω βάζουμε το μείγμα με την πιπεριά Φλωρίνης και το μπέικον και φυσικά την γαλοπούλα ωμή. Κλείνουμε σιγά σιγά ρολάροντας με την βοήθεια μίας λαδόκολλας και βάζουμε το μπισκουί στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου πριν σερβίρουμε. Το στολίζουμε με ό,τι θέλουμε και απολαμβάνουμε.

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

συνταγή-για-μπισκουί-με-σπανάκι-και-αλλαντικά-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr