Σήμερα θα δοκιμάσουμε μπισκουί με σπανάκι, αλλαντικά, τυρί κρέμα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Μιλάμε στην ουσία για γεμιστό ρολό από μαλακό παντεσπάνι που θα κλέψει τις εντυπώσεις στους γιορτινούς μπουφέδες και όχι μόνο.
- σπανακι 300 γραμμάρια φρέσκο
- αυγα 4
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- τυρί κρέμα 300 γραμμάρια
- ανθοτυρο 50 γραμμάρια
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 πρέζα
- πιπέρι 1 πρέζα
- πιπεριά Φλωρίνης 1 τριμμένη στο μούλτι
- μπεικον 6 φέτες περίπου
- γαλοπουλα 8 περίπου φέτες καπνιστή
Για την γέμιση
Το μπισκουί είναι στην ουσία ένα γεμιστό ρολό από παντεσπάνι. Σήμερα θα φτιάξουμε αλμυρό μπισκουί με παντεσπάνι με σπανάκι και γεμισμένο με τυρί κρέμα, μπέικον, καπνιστή γαλοπούλα και πιπεριές. Είναι ένα μπισκουί γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Δείτε ακόμα Γεμιστό ρολό με κιμά, σπανάκι και τυρί φέτα
Εμείς φτιάχνουμε το μπισκουί μέσα στον χρόνο με κάθε αφορμή γιατί είναι πεντανόστιμο και εύκολο. Παρόλα αυτά, είναι μία εξαιρετική επιλογή για γιορτινούς μπουφέδες αφού αγαπιέται πολύ τόσο για το παρουσιαστικό του όσο και για την υπέροχη γεύση του.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκουί με σπανάκι και αλλαντικά:
Εκτέλεση για την ζύμη στο μπισκουί με σπανάκι και αλλαντικά
Παίρνουμε το φρέσκο σπανάκι, έτοιμο ψιλοκομμένο σε σακούλα και το ζεματάμε με λίγο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια το σουρώνουμε και προσθέτουμε στο σπανάκι τους κρόκους. Με το ραβδομπλέντερ λιώνουμε το σπανάκι με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με το ραβδομπλέντερ ενσωματώνουμε και το αλεύρι. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την ζάχαρη και αφού ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα προσθέτουμε τα ασπράδια στο σπανάκι και τα ενσωματώνουμε κι αυτά.
Δείτε ακόμα Γεμιστό ρολό πατάτας με σπανάκι και κιμά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί της κουζίνας και στρώνουμε λαδόκολλα. Λαδώνουμε την λαδόκολλα με ένα πινελάκι και στρώνουμε στο ταψί το μείγμα με το σπανάκι, ομοιόμορφα.
Το ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, όσο φτιάχνουμε την γέμιση.
Εκτέλεση για την γέμιση στο μπισκουί με σπανάκι και αλλαντικά
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με το θρυμματισμένο ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την σοτάρουμε λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι και το ψιλοκομμένο μπέικον και το σοτάρουμε και αυτό. Στρώνουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα στην βάση από σπανάκι.
Δείτε ακόμα Καραμελωμένο γεμιστό χοιρινό ρολό της Γκόλφως με αξεπέραστη σάλτσα
Από πάνω βάζουμε το μείγμα με την πιπεριά Φλωρίνης και το μπέικον και φυσικά την γαλοπούλα ωμή. Κλείνουμε σιγά σιγά ρολάροντας με την βοήθεια μίας λαδόκολλας και βάζουμε το μπισκουί στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου πριν σερβίρουμε. Το στολίζουμε με ό,τι θέλουμε και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15