Μακαρόνια με κιμά και μοτσαρέλα στο φούρνο. Μία συνταγή για μπολονέζ φούρνου από την Γκόλφω Νικολού με την κλασική συνταγή της πιτσαρίας.
- κιμάς ανάμεικτος 1 τέταρτο του κιλού
- κρεμμυδι 1 ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- ντοματα 1-2 τριμμένες
- ζαχαρη 1 πρέζα
- κανελά Κατά βούληση
- αλατι 1-2 πρέζες
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
Για τον κιμά
- ζαμπόν 6-7 φέτες
- μανιταρια 1 κονσέρβα
- πιπεριά 2-3 πολύχρωμες
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
Για τη γέμιση στη μπολονέζ
- μοτσαρελα 200-250 γραμμάρια
Για την επικάλυψη
Σάλτσα πέστο για μακαρόνια και σάντουιτς
Ποιος θα πει όχι σε μία νόστιμη μακαρονάδα; Ειδικά όταν είναι φούρνου, με όλα τα τυριά να λιώνουν και να κάνουν την γεύση ακόμα πιο κολασμένη. Η Γκόλφω Νικολού μας δείχνει πως να φτιάξουμε μία οικονομική και πεντανόστιμη μακαρονάδα μπολονέζ, στο φούρνο, σαν της πιτσαρίας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπολονέζ φούρνου:
Εκτέλεση για την μπολονέζ φούρνου
Αρχικά βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το ελαιόλαδο τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο για τον κιμά.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και λιώνουμε το σκόρδο στο μούλτι. Μόλις το λάδι κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε και τον ανάμεικτο κιμά και σοτάρουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ο κιμάς από ροζ γκρι σε όλες τις μεριές. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε κι αυτές στη κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με νερό, ίσα ίσα να διαλυθούν οι τριμμένες ντομάτες και να καλυφθούν κάπως τα υλικά μας.
Σπαγγέτι μπολονέζ με αφράτη κρέμα τυριού στο φούρνο
Βάζουμε κανέλα και πάπρικα και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του ο κιμάς. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά.
Σοτάρουμε λίγο το ζαμπόν κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, στο ελαιόλαδο, με τις πολύχρωμες πιπεριές σε ροδέλες και τα μανιτάρια χωρίς τους ζωμούς της κονσέρβας μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε και το μείγμα με το ζαμπόν στο πυρέξ και τελειώνουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί και να λιώσει.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μάνος ενημερώνει τον Κουράκο για την απαγωγή και η καταδίωξη αρχίζει
- Νεκρό το 3 χρονο παιδί μετά από πυροβολισμό στο Μαρκόπουλο
- Luxury Christmas decor: Ιδέες για πολυτελής διακόσμηση τα Φετινά Χριστούγεννα
- Άγιος Έρωτας : Η Θάλειας μοιάζει πλέον τελείως απρόβλεπτη και κάνεις δεν ξέρει το επόμενό της βήμα
- Grand Hotel : O Ιορδάνης βρίσκει ένα νεκρό στο κρεβάτι του