Με αυτήν την ιδέα τα παιδιά θα ξετρελαθούν στο φετινό παιδικό πάρτι! Συνταγή για Μπόμπα από ψωμί του τοστ με αλλαντικά με γκούντα και ζαμπόν που θα γίνει μία χαψιά σε χρόνο μηδέν από τα παιδάκια μας!
Κοντοζυγώνει το παιδικό πάρτι και θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και τα συναφί; Να τα φτιάξετε κι αυτά, γιατί το κλασικό είναι πάντα και το πιο αγαπημένο. Αλλά αν θέλετε επιφωνήματα θαυμασμού από τους μικρούς μας φίλους όπως “ΑΑΑΑ” “ΜΑΜΑ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΔΩ;”, να φτιάξετε αυτήν την μπόμπα.
Μπόμπα από ψωμί του τοστπου θα κάνει έκρηξη…στον ενθουσιασμό τους, με ψωμί του τοστ, ζαμπόν και γκούντα για το παιδικό πάρτι. Εσείς μπορείτε να βάλετε αντί για ζαμπόν γαλοπούλα και αντί για γκούντα κάποιο άλλο κίτρινο τυρί που σας αρέσει. Μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπόμπα από ψωμί του τοστ:
Εκτέλεση για το ψωμί του τοστ της μπόμπας
Xτυπάμε σε μίξερ με γάντζο το νερό με την μαγιά και τη ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα κατόπιν τα αυγά το αλάτι και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Δείτε ακόμα Αλμυρά κορνεδάκια για το παιδικό πάρτι και όχι μόνο! Από τη Γκολφω Νικολού
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό χώρο για 40-60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε τις μπόμπες να κρυώσουν και μετά τις βάζουμε στο ψυγείο για να μπορέσουμε στην συνέχεια να κόψουμε λεπτές φέτες.
Εκτέλεση για την μπόμπα από ψωμί του τοστ
Χτυπάμε αυτά τα 2 υλικά και στις τρεις επιλογές, να γίνουν αφράτο μείγμα για να απλώνεται.
Μπόμπα ζαμπόν-τυρί:
Χρησιμοποιούμε το άλειμμα βούτυρο-μουστάρδα και ακουμπάμε στην αλειμμένη πλευρά, μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί του τοστ. Το κλείνουμε με την αλειμμένη πλευρά του δεύτερου ψωμιού και συνεχίζουμε με το επόμενο δίδυμο.
Μπόμπα με κοτοσαλάτα:
Εάν επιλέξουμε κοτοσαλάτα, δεν θα αλείψουμε τα ψωμιά, αλλά θα ανακατέψουμε σε ένα μπολ, το άλειμμα μαγιονέζα-μουστάρδα, με βραστό στήθος κοτόπουλου που θα το έχουμε ξεψαχνίσει. Θα προσθέσουμε ακόμα στο μείγμα, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μπόμπα με τονοσαλάτα:
Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία με τη μπόμπα της κοτοσαλάτας, αλλά αντί για κοτόπουλο, χρησιμοποιούμε τόνο σε νερό, στραγγισμένο και ξεψαχνισμένο.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα σαντουιτσάκια, ξετυλίγουμε μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας, βάζουμε τα σαντουιτσάκια πλαγίως, τα τοποθετούμε ωραία, το ένα δίπλα στο άλλο και τα τυλίγουμε με την μεμβράνη. Τα βάζουμε όρθια στο ψυγείο για 2 ώρες, να παγώσουν. Πριν τα σερβίρουμε, τα ξετυλίγουμε και τα κόβουμε καθέτως στα 4.
ΦΟΡΜΑ
1. Σαπουνίζουμε τα μεταλλικά κουτιά, τα ξεβγάζουμε και τα σκουπίζουμε καλά.
2. Απλώνουμε την λαδόκολλα στον πάγκο μας, βάζουμε το κουτί επάνω και σχεδιάζουμε με ένα μολύβι τον κύκλο του.
3. Κάνουμε έναν δεύτερο κύκλο έξω από τον πρώτο, σε απόσταση 5 εκατοστών και κόβουμε την λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
4. Ψαλιδίζουμε γύρω-γύρω τον κύκλο σε απόσταση 3,5-4 εκατοστών περίπου. Η μύτη του ψαλιδιού, θα φτάνει μέχρι τον εσωτερικό κύκλο.
5. Τοποθετούμε το χαρτί, στον πάτο του κουτιού. Ο κομμένος εξωτερικός κύκλος θα αγκαλιάσει ωραιότατα τα τοιχώματα του κουτιού.
6. Μετράμε την εξωτερική περίμετρο του κουτιού με ένα σπαγκάκι, ή με ραπτική μεζούρα. (Το δικό μου κουτί, έχει περίμετρο 61 εκατοστά). Έκοψα ένα κομμάτι λαδόκολλας 61Χ2=122 εκατοστά + 4 εκατοστά. Συνολικά, 126 εκατοστά.
Δείτε ακόμα 3 Διαφορετικά σνακ για παιδικό πάρτι εύκολα και γρήγορα!
7. Διπλώνουμε την λαδόκολλα στην μέση. Στην συνέχεια διπλώνουμε την μια μεγάλη πλευρά δημιουργώντας ένα ρεβέρ τόσο, όσο να φτάσει το φάρδος του χαρτιού, που θα είναι και το ύψος της φόρμας μας 23 εκατοστά.
8. Φορμάρουμε το χαρτί σαν σωλήνα και το βάζουμε με το ρεβέρ προς τα κάτω, μέσα στο κουτί εσωτερικά της κομμένης λαδόκολλας της βάσης.
9. Το ανοίγουμε με τα χέρια μας για να ακουμπήσει γύρω-γύρω στα τοιχώματα του κουτιού και του βάζουμε συρραπτικό στην επάνω πλευρά, για να το σταθεροποιήσουμε. Βγάζουμε τον κύλινδρο από το κουτί, τον συρράπτουμε και στην κάτω πλευρά και τον ξαναβάζουμε μέσα. Η φόρμα μας για μπόμπα είναι έτοιμη!
Tips για την μπόμπα από ψωμί του τοστ
Αντί για βούτυρο στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, τυρί κρέμα ή κάποια σώς. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την γκούντα και το ζαμπόν με ό,τι κίτρινο τυρί και αλλαντικό θέλουμε. Αντί για σπιτικό ψωμί του τοστ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψωμάκια brioche ή και αγοραστό ψωμί του τοστ.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Mars Bordenave
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr