Συνταγή για μπόμπα γιαουρτογλυκό με βάση από μπισκότα, μους φράουλας και γλάσο σοκολάτας. Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου που λιώνει στο κουτάλι για ένα αφράτο και ελαφρύ καλοκαιρινό επιδόρπιο, για γενέθλια και γιορτές.
Από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1.000 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 600 ml πλήρες
- ζελέ 200 γραμμάρια φράουλα (2 φακελάκια)
Υλικά
- μπισκότα 14-15 περίπου πτι μπερ
- Γάλα φρέσκο 200 ml περίπου
Για τη βάση
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 150 ml
- φραουλες 1 κεσεδάκι περίπου σε φέτες
Για το γλάσο σοκολάτα
Φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Σήμερα σας έχουμε ένα πρωτότυπο γιαουρτογλυκό που κάνει πάταγο στην Αμερική και ήρθε η στιγμή να το φέρουμε και στην Ελλάδα. Μπόμπα γιαουρτογλυκό, γεμισμένο με μους φράουλας, βάση από μπισκότα και γλάσο σοκολάτας που είναι τόσο αφράτο, δροσερό και ελαφρύ που θα σας ζητούν όλη την συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μπόμπα γιαουρτογλυκό με φράουλα:
Εκτέλεση για τη μπόμπα γιαουρτογλυκό με φράουλα
Σε ένα μπολ βάζουμε 240 ml ζεστό φρέσκο γάλα από την συνολική ποσότητα του γάλατος και μέσα διαλύουμε το ζελέ φράουλας. Προσθέτουμε άλλα 240 ml κρύο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το στραγγιστό γιαούρτι μέχρι να αφρατέψει.
Βάζουμε το μείγμα του ζελέ στο μείγμα με το γιαούρτι, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και καλύπτουμε με μεμβράνη ένα στρογγυλό μπολ ή μία στρογγυλή πιατέλα. Ρίχνουμε μέσα στο σκεύος το μείγμα και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Μετά από 2 ώρες προσθέτουμε μέσα στη μους κομματάκια φράουλας. Στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα σε λίγο γάλα φρέσκο και τα στρώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού. Βάζουμε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Σοκολατένιο γιαουρτογλυκό με 2 υλικά
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε προσεκτικά, το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και το λούζουμε με το γλάσο σοκολάτας, το οποίο το φτιάξαμε, τεμαχίζοντας αρχικά την κουβερτούρα και λιώνοντάς την στη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το γλάσο και έπειτα το προσθέτουμε στη μπόμπα. Αφαιρούμε αν θέλουμε το γλάσο που ξεχωρίζει, αφού παγώσει πρώτα καλά στο ψυγείο με ένα μαχαιράκι και περιμετρικά διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες σε φέτες.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια