Άντε και μια κρέμα μπουγάτσα που ξετρελαίνει τα παιδιά και πάνε με χίλια στην κουζίνα!!!
Υλικά
2 πακέτα φύλλο μπουγάτσας
400 γρ βούτυρο αγελάδας
2 λίτρα γάλα
10 κουτάλια της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1+1/2 κούπα ζάχαρη λευκή ή και λιγότερη αν θέλετε
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλι σούπας βανίλια σε σταγόνες η σε σκόνη η και φρέσκια τόσο το καλύτερο
1 κουταλι της σούπας αλεύρι ή corn flower
100γρ άχνη ζάχαρη
κανέλα 5 με 6 ξυλάκια κανέλας
Απλώνουμε τα φύλλα στο τραπέζι και λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το γάλα μέσα στην κατσαρόλακαι σε σιγανή φωτιά και αφήνουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ όπου ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,αλεύρι και λίγο νερό.
Ανακατευουμε τα υλικά και μετά χωρίζουμε από τα αυγά τα ασπράδια και κροκάδια .όταν ζεσταθεί λίγο το γάλα αδειαζουμε μέσα το μπόλ με το υπολοιπο μείγμα και ανακατεύουμε ως ότου πάρει βράσει η κρέμα μας.
Κλεινουμε το μάτι και βάζουμε την κατσαρόλα σε ένα δροσερό σημείο και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια και τα κροκάδια και μετά ρίχνουμε λίγη κρέμα μέσα στο μπολ με τα αυγα και ανακατεύουμε ,μετά τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια αλειφουμε με βούτυρο το ταψί και βάζουμε ένα ένα τα φύλλα από το πρώτο πακέτο και τα βουτυρωνουμε συγχρόνως.
Τριβουμε λίγα ξυλάκια κανέλας και την βανίλια μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε όλη την κρέμα μέσα στο ταψί.
Παρακάτω συνεχίζουμε με το δεύτερο πακέτο φύλλων με τον ίδιο ρυθμό μέχρι και το τελευταίο φύλλο.
Τέλος κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα 30 με 40 λεπτά Καλή επιτυχία σε όσους την δοκιμάσουν !!
Αικατερίνη Σαρικεχαγιά”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους