Παραδοσιακή μπουγάτσα με τυρί . Συνταγή για αυθεντική αλμυρή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με σπιτικό φύλλο μπουγάτσας.
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλό κοσκινισμένο
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- νερό 530-560 γραμμάρια ζεστό
Υλικά
Σήμερα θα φτιάξουμε μπουγάτσα με τυρί. Συγκεκριμένα θα φτιάξουμε σπιτικό φύλλο μπουγάτσας με αλεύρι για τσουρέκια και μία υπέροχη, πεντανόστιμη γέμιση που μας γυρνάει πίσω στις παραδόσεις μας από πρόβειο ανθότυρο, φέτα και ένα μείγμα από μαργαρίνη και ελαιόλαδο.
Το ίδιο μείγμα θα το χρησιμοποιήσουμε και στο άλειμμα των φύλλων και θα κάνουμε αυτήν την μπουγάτσα τραγανή και πεντανόστιμη. Φυσικά η μπουγάτσα με τυρί είναι ιδανική για σχολικό κολατσιό, για μπουφέ, για κολατσιό με την δουλειά ή όποτε πεινάμε. Δοκιμάστε την!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπουγάτσα με τυρί:
Μπουγάτσα κατά μερικούς μπογάτσα κατά άλλους μπγατσα κατά την τοπικήν διάλεκτο όπως και να την πούμε είναι το ίδιο λαχταριστό έδεσμα.
Εκτέλεση για το φύλλο μπουγάτσας
Βάζουμε το αλεύρι σε μία μεγάλη λεκάνη και ρίχνουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε και μετά ανοίγουμε στην μέση ένα λακκουβάκι. Στο λακκουβάκι ρίχνουμε το μισό ζεστό νερό και το ελαιόλαδο. Παίρνουμε αλεύρι από τις άκρες και φέρνουμε προς το κέντρο.
Ρίχνουμε τακτικά και το υπόλοιπο νερό και φτιάχνουμε μία ζύμη προς σφιχτή. Ζυμώνουμε για 15 λεπτά και σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας, μεταφέρουμε την ζύμη εκεί και κάνουμε διπλώματα.
Την αφήνουμε επίσης να ξεκουραστεί για ακόμη 1 τέταρτο. Την κόβουμε σε κομμάτια και φτιάχνουμε μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλο με τα χέρια και αλείφουμε με ένα μείγμα που φτιάξαμε από μαργαρίνη και ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Μπουγάτσα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Συγκεκριμένα φτιάχνουμε 300 γραμμάρια με την μαργαρίνη και το ελαιόλαδο και κρατάμε στην άκρη τα 140 γραμμάρια για την γέμιση. Μεταφέρουμε λοιπόν το κάθε φύλο σε ένα μεγάλο τραπέζι και ανοίγουμε με τα χέρια τραβώντας το. Αλείφουμε σε μεγάλο τραπέζι και ανοίγουμε με τα χέρια τραβώντας το.
Αλείφουμε όλο το φύλλο με το μείγμα μαργαρίνης – ελαιόλαδου και διπλώνουμε όσες φορές θέλουμε. Βάζουμε την γέμιση και μεταφέρουμε σε ένα καλό βουτυρωμένο ταψί. Ανοίγουμε τέσσερα φύλλα, διπλώνουμε τέσσερις φορές το καθένα και φτιάχνουμε τέσσερα ρολά.
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα θρυμματισμένη, το ανθότυρο θρυμματισμένο και τα 140 γραμμάρια με το μείγμα μαργαρίνη – ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Tips για την μπουγάτσα με τυρί
Aναλόγως το αλεύρι, ίσως δεν χρειαστεί όλο το νερό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή