Close

Μπουγάτσα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Μπουγάτσα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Συνταγή για Μπουγάτσα του Παναγιώτη Παπαδάκη. Μπουγάτσα με φύλλο κρούστας, γλυκιά κρέμα, ζάχαρη άχνη και κανέλα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη και το Live Kitchen.

Αν έχεις επισκεφθεί την βόρεια Ελλάδα σίγουρα έχεις δοκιμάσει μπουγάτσα. Στην Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες ειδικά η μπουγάτσα είναι το σήμα κατατεθέν και έχουν μπουγάτσες με κιμά, με κρέμα, με τυρί, με σπανάκι και γενικά με ό,τι μπορεί να φανταστείς.

Η μπουγάτσα μπορεί να ξεκίνησε από τις Σέρρες όμως πλέον έχει διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα λοιπόν ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα μας δείξει πως μπορούμε να απολαύσουμε μία πεντανόστιμη γλυκιά μπουγάτσα με φύλλο κρούστας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τηνΜπουγάτσα του Παναγιώτη Παπαδάκη:

γλυκιά-μπουγάτσα-συνταγή-

INGREDIENTS

500 g phyllo(12-14 sheets)
——————————–
1 liter milk
200 g sugar
120 g fine semolina
2 vanilla
———————————-
100 g club soda
50 g olive oil
1 tsp sugar
———————————-
Powdered sugar
Cinnamon powder

γλυκιά-μπουγάτσα-συνταγή-

GERMAN

ZUTATEN

500 g Phyllo (12-14 Blätter)
——————————–
1 Liter Milch
200 g Zucker
120 g feiner Grieß
2 Vanille
———————————-
100 g Vereinslimonade
50g Olivenöl
1 TL Zucker
———————————-
Puderzucker
Zimtpulver

Εκτέλεση για την Μπουγάτσα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε 2 βανιλίνες και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ καλύπτοντάς το με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα που πίνουμε , το ελαιόλαδο , 1 κτγ ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πινέλο σιλικόνης. Ανοίγουμε μια συσκευασία με φύλλο κρούστας για γλυκά 12-14 φύλλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

γλυκιά-μπουγάτσα-συνταγή-

Αφρατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας και βάζουμε στον πάτο 4 φύλλα κρούστας ραντίζοντάς τα καλά.
Κόβουμε με το μαχαίρι 4 φύλλα κρούστας σε ψιλές φέτες και τα αφρατεύουμε. Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε .

Δείτε ακόμα Αλλιώτικη μπουγάτσα με φύλλο κρούστας (βίντεο)

Ρίχνουμε με μια μαρίζ την κρέμα σε όλο το ταψί και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και συγχρόνως ραντίζουμε. Τοποθετούμε από πάνω τα τελευταία 4 φύλλα , ραντίζουμε και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.

γλυκιά-μπουγάτσα-συνταγή-

Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την επιφάνεια της μπουγάτσας και ραντίζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160 c. Βάζουμε την μπουγάτσα να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα. Η μπουγάτσα είναι έτοιμη να την απολαύσετε, μια συνταγή με αλλιώτικη τεχνική που θα σας ενθουσιάσει!!

Μπουγάτσα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

γλυκιά-μπουγάτσα-συνταγή-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr