Μπουγατσάκια με σφολιάτα. Πεντανόστιμα μπουγατσάκια με σφολιάτα με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
- φύλλο σφολιάτας 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1,5 ποτήρι πλήρες (300ml)
- ζαχαρη 1/2 ποτήρι (100 γραμμάρια)
- Σιμιγδάλι ψιλό 1/3 ποτήρι (55 γραμμάρια)
- βανίλια 1
- λεμονι 1 φλούδα
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας (15 γραμμάρια)
Για την γέμιση
- ζάχαρη άχνη Μπόλικη
- κανελά Μπόλικη
Για το σερβίρισμα
Θέλετε να φτιάξετε μπουγάτσα αλλά σκέφτεστε ότι το φύλλο είναι δύσκολο; Μπορείτε να φτιάξετε παραλλαγή μπουγάτσας με φύλλο σφολιάτας. Συγκεκριμένα θα φτιάξουμε μπουγατσάκια με σφολιάτα για κέρασμα, για γιορτές, για μπουφέ και όχι μόνο με σπιτική, βελούδινη κρέμα βανίλιας, φύλλο σφολιάτας, μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Είναι πανεύκολα μπουγατσάκια με σφολιάτα χωρίς πολλά πολλά και χωρίς να χρειαστεί να λερώσουμε πολλά σκεύη. Είναι πεντανόστιμα, με τραγανό φύλλο και μία κρέμα που λιώνει στο στόμα. Είναι απίστευτα νόστιμα και τα προσφέραμε πρόσφατα σε γιορτή μας. Ξετρελάθηκαν όλοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπουγατσάκια με σφολιάτα :
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το φρέσκο γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε την φλούδα λεμονιού και αφήνουμε να βράσει το μείγμα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη να πάρει βράση προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει μία ελαφριά, ρευστή κρέμα. Δεν θέλουμε να πήξει πολύ γιατί θα σφίξει πολύ όταν κρυώσει. Αφού η κρέμα είναι έτοιμη βγάζουμε την φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο.
Δείτε ακόμα Μπουγάτσα με τυρί
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Για να κρυώσει η κρέμα πιο γρήγορα την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και βάζουμε πλαστική μεμβράνη που να ακουμπάει στην κρέμα για να μην κάνει η κρέμα πέτσα.
Εκτέλεση για τα μπουγατσάκια με σφολιάτα
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας το οποίο το θέλουμε κρύο, από το ψυγείο σε 12 κομμάτια. Γεμίζουμε το κάθε τετράγωνο κομμάτι με κρέμα και το κλείνουμε σαν πουγκάκι. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και τοποθετούμε στο ταψί τα μπουγατσάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω.
Με ένα ψαλίδι κόβουμε σταυρωτά όπως θα δούμε στο παρακάτω βίντεο και ανοίγουμε τα μπουγατσάκια. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Σερβίρουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr