Το μπουγατσάν έχει κάνει την εμφάνισή του σε ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης και ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους…
Το μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν γεμισμένο με κρέμα, όμοια με αυτή της διάσημης μπουγάτσας και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ο δημιουργός του είναι ονομάζεται Δημήτρης Κοπαράνης, είναι σεφ και food blogger και περήφανος δημιουργός του νέου γλυκίσματος που σαρώνει στη Θεσσαλονίκη και κάνει τους Αθηναίους να ανυπομονούν να το δοκιμάσουν.
Ο σεφ δηλώνει ικανοποιημένος από την προτίμηση του κόσμου και σίγουρος ότι το γλυκό θα κάνει θραύση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, τους επόμενους μήνες…
ΥΛΙΚΑ ( για την κρέμα)
1κιλό γάλα
100γρ.ζάχαρη
1κλωναράκι βανίλια σχισμένη κάθετα στη μέση
80γρ.κορν φλάουρ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 900γρ.από το γάλα ,τη μισή ζάχαρη (50γρ)και τα σποράκια βανίλιας.Ανακατεύουμε και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά,αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη (50γρ)και το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα 100γρ.Όταν το μείγμα της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το μείγμα του κορν φλάουρ.Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα έως ότου να δέσει καλά η κρέμα,αποσύρουμε από τη φωτιά Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και να »σταθεί»για περίπου 3ώρες
ΥΛΙΚΑ ( για το κρουασάν)
1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. ή ξερή 13 γρ.
1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι περίπου γάλα
Διαδικασία:
Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει.
Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα.
Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα περίπου.
Μετά τοποθετείστε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα.
Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις φορές ώστε να φύγει ο αέρας.
Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας.
Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3.
Τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα κρουασάν…
Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Τip : Γεμίστε τα κρουασάν με την κρέμα και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και κανέλα!
https://cooktime.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα