Συνταγή για πικάντικο μπουγιουρντί στο πήλινο με γραβιέρα και φέτα για να συνοδεύσουμε το κρέας στα κάρβουνα. Ο τέλειος παραδοσιακός κρασομεζές
από τη φίλη μας Lena Totsika.
Μπουγιουρντί στο φούρνο
Το μπουγιουρντί είναι ένας παραδοσιακός μεζές που τον διαλέγουμε πάντα στα μεζεδοπωλεία ή στα ταβερνάκια. Αυτό διότι είναι ελαφρώς πικάντικο και συνοδεύει τέλεια τόσο το κρασί όσο και την μπύρα ενώ αν παίζει κρέας στο τραπέζι, πόσο μάλλον στα κάρβουνα, το μπουγιουρντί έρχεται και απογειώνει την γεύση του. Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπουγιουρντί με γραβιέρα:
Εκτέλεση για το μπουγιουρντί με γραβιέρα
Σε ένα πήλινο προσθέτουμε μία στρώση φέτας, μία στρώση γραβιέρας. μία στρώση ντομάτας, μία στρώση πιπεριάς καυτερής με τα σπόρια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, κλείνοντας με φέτα και γραβιέρα.
Μακαρονάδα μπουγιουρντί
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και την ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-25 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο. Καλή όρεξη!
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024