Ψωμάκια μαργαρίτα με μπουγιουρντί στο κέντρο . Συνταγή για Μπουγιουρντί με σαλάμι αέρος, φέτα, ντομάτα και ρίγανη περιτριγυρισμένο από αφράτα σπιτικά ψωμάκια.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια περίπου
- μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 250 γραμμάρια χλιαρό
- αυγα 1
- ελαιολαδο 50 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια μαλακό
- μπέικιν πάουντερ 10 γραμμάρια
- αλατι 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- σαλάμι αέρος Μερικές φέτες
- φέτα Λίγη θρυμματισμένη
- πιπεριά 1 πράσινη
- ντοματα 1
- ρίγανη Λίγη
- ελαιολαδο Λίγο
Για την γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- παπαρουνόσπορος Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις στον γιορτινό ή στον επίσημο μπουφέ; Θέλετε να φάτε κάτι πεντανόστιμο και να γλείφετε και τα δάχτυλά σας; Τότε σίγουρα αυτό τα Ψωμάκια μαργαρίτα με μπιουγιουρντί στο κέντρο πρέπει να τα δοκιμάσετε. Μπουγιουρντί με σαλάμι αέρος, ντομάτα, φέτα, πιπεριά και ρίγανη περιτριγυρισμένο με αφράτα ψωμάκια.
Δεν έχουμε ξανά φτιάξει κάτι παρόμοιο και το φτιάξαμε πρόσφατα για τις γιορτές του σπιτιού μας. Η αλήθεια είναι πως πάθαμε πλάκα όλοι αφού βουτούσαμε τα ψωμάκια στο μπουγιουρντί και ήταν σκέτη κόλαση. Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ψωμάκια μαργαρίτα με μπιουγιουρντί στο κέντρο
Εκτέλεση
Αρχικά διαλύουμε στο χλιαρό γάλα την μαγιά και την ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το άλλο μισό αλεύρι μαζί με το αλάτι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε σε μικρό φύλλο και το βάζουμε στο κέντρο ενός ταψιού 30 εκατοστών. Την υπόλοιπη ζύμη την χωρίζουμε σε 25 μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια εξίσου.
Βάζουμε στο κέντρο του ταψιού ένα μπολάκι και γύρω του βάζουμε 10 μπαλάκια ζύμης για τον πρώτο κύκλο και άλλα 10 μπαλάκια για τον δεύτερο κύκλο. Τα υπόλοιπα 5 τα χωρίζουμε στην μέση και τα βάζουμε στα κενά του εξωτερικού κύκλου.
Δείτε ακόμα Πικάντικο Μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης
Έπειτα βγάζουμε το μπολάκι και βάζουμε στο κενό φέτες σαλάμι αέρος γύρω γύρω και στην μέση τριμμένη φέτα, λίγες φέτες ντομάτας, την πιπεριά, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό την ζύμη και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα.
Tips για τα Ψωμάκια μαργαρίτα με μπιουγιουρντί στο κέντρο
Αντί για παπαρουνόσπορο μπορούμε να βάλουμε σουσάμι ή λιναρόσπορο ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr