Close

Μπουρεκάκια με λαχανικά και τυριά και τραγανό χειροποίητο φύλλο

Μπουρεκάκια με λαχανικά και τυριά και τραγανό χειροποίητο φύλλο

Μπουρεκάκια με λαχανικά και τυριά πεντανόστιμα και λαχταριστά. Φτιάχνουμε μπουρεκάκια με σπιτικό χειροποίητο τραγανό φύλλο. Γίνονται σαν πουγκάκια που μπορούν να τρώνε τα παιδιά στο σχολείο, αλλά μπορεί να γίνει και ένα τέλειο συνοδευτικό στο επίσημο & γιορτινό τραπέζι.

Εκτέλεση

Ανοίγουμε μεγάλα στρογγυλά φύλλα. Πρέπει να προσέξουμε να είναι λίγο πιο χοντρά σε πάχος από τα φύλλα κρούστας. Σε ένα μπολ θα βάλουμε ένα φλιτζάνι μικρό γάλα πλήρες και την ίδια ακριβώς ποσότητα σπορέλαιο. Όπως είναι στρογγυλά, τα αλείφουμε με προσοχή με το μείγμα από γάλα και σπορέλαιο.

Στη συνέχεια, τα κλείνουμε σαν σταυρό. Για να το επιτύχουμε αυτό, πιάνουμε την πάνω πλευρά και την κάτω σταυρωτά και τις ενώνουμε στο κέντρο. Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθούμε και στις πλάγιες μεριές του φύλλου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να γίνει σαν μαργαρίτα.

Δείτε ακόμα Μπουρέκι: Παραδοσιακή κρητική σιροπιαστή πίτα με γλυκιά μυζήθρα

Πιάνουμε το πέταλο και το βάζουμε στο κέντρο. Βάζουμε πάνω στο πέταλο την γέμιση κάθε φορά που διπλώνουμε τα φύλλα μας. Στη συνέχεια, πιάνουμε το επόμενο πέταλο και το κλείνουμε κόντρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλάτι στην γέμιση και κλείνουμε τα υπόλοιπα πέταλα.

Με μια σπάτουλα και με μεγάλη προσοχή, γυρνάμε ανάποδα την πίτα και την βάζουμε στο ταψί. Όταν λέμε ανάποδα εννοούμε το πάνω μέρος της πίτας να κοιτάζει προς τα κάτω. Αλείφουμε την πίτα με το μείγμα από γάλα και σπορέλαιο και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά.

Δείτε ακόμα Απίστευτες πίτες για κάθε γούστο!

Μπουρεκάκια με λαχανικά και τυριά και τραγανό χειροποίητο φύλλο Μπουρεκάκια με λαχανικά και τυριά και τραγανό χειροποίητο φύλλο Μπουρεκάκια με λαχανικά και τυριά και τραγανό χειροποίητο φύλλο Μπουρεκάκια με λαχανικά και τυριά και τραγανό χειροποίητο φύλλο Μπουρεκάκια με λαχανικά και τυριά και τραγανό χειροποίητο φύλλο

Εκτέλεση για την γέμιση:

Βάζετε το πράσο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό σε ένα τηγάνι και τα σοτάρετε καλά. Στη συνέχεια, απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτετε την φέτα και το τυρί ρεγκάτο.

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κυριακη Αθανασακη

από την αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου: Daddy – Cool.gr